Danny Snick is aan zijn 30ste productie toe.
Volledig scherm
Danny Snick is aan zijn 30ste productie toe. © Benny Proot

Slecht 600 inwoners zijn er in Pollinkhove, maar voor de nieuwe voorstelling van Toneelkring Bartje zijn al 1300 kaartjes de deur uit

In het dorpshuis van Pollikhove bij Lo-Reninge vindt zaterdag de première plaats van de komedie Comme Chez Swa. Het is de 78ste productie voor Toneelkring Bartje, die net 70 jaar bestaat. Enkel voor de voorstelling van 27 maart zijn nog een paar plaatsen vrij. Ruim 1300 tickets vlogen de deur uit en dat is straf in een dorp met 600 zielen. Wat is het geheim?

 1. Gepensioneerd slager van de Kalfvaart Etienne Hollebeke (84) overleden: “Hij sukkelde al even met zijn gezondheid. En toen kwam dat vervloekte virus”
  Ieper

  Gepensio­neerd slager van de Kalfvaart Etienne Hollebeke (84) overleden: “Hij sukkelde al even met zijn gezondheid. En toen kwam dat vervloekte virus”

  In Ieper is gepensioneerd slager van de Ieperse Kalfvaartwijk Etienne Hollebeke op 84-jarige leeftijd overleden. Hij verbleef sinds het voorjaar in woonzorgcentrum Huize Wieltjesgracht, sukkelde al even met de gezondheid en liep uiteindelijk ook nog het coronavirus op. “Hij was op het einde van zijn krachten maar corona gaf de doodsteek”, aldus zoon Philippe.
 1. Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels
  Play

  Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is