De Range Rover brandde volledig uit langs de Lovaart in Lo-Reninge. De brandweer moest het vuur doven met blusschuim.
Volledig scherm
De Range Rover brandde volledig uit langs de Lovaart in Lo-Reninge. De brandweer moest het vuur doven met blusschuim. © Brandweer Westhoek

Range Rover brandt volledig uit langs Lovaart: “Blusschuim op kanaal is niet schadelijk”

Lo-Reninge/AlveringemLangs de Lovaart in Lo-Reninge, in de straat Lolege, is maandagmorgen rond 9 uur een Range Rover volledig uitgebrand. De bestuurder kon zichzelf tijdig in veiligheid brengen.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Dealer riskeert 37 maanden cel en moet mogelijk 92.000 euro drugsgeld terugbetalen aan staatskas
  Lo-Reninge/Veurne/Alveringem

  Dealer riskeert 37 maanden cel en moet mogelijk 92.000 euro drugsgeld terugbeta­len aan staatskas

  Een man (24) uit Lo-Reninge heeft volgens het Openbaar Ministerie maar liefst 92.700 euro binnengerijfd door grootschalige handel in cocaïne en cannabis. De procureur vroeg de rechtbank in Veurne om die som verbeurd te verklaren. Er werd ook een stevige celstraf van 37 maanden gevorderd. Drie kompanen stonden eveneens terecht, maar riskeren lichtere celstraffen.