Wannes Vandenberghe van De Hooipiete bij de dam van zandzakjes die hij in allerijl heeft gelegd om zijn zaak te beschermen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wannes Vandenberghe van De Hooipiete bij de dam van zandzakjes die hij in allerijl heeft gelegd om zijn zaak te beschermen. © Benny Proot

Op bezoek bij restauranthouder Wannes (36) in het ondergelopen Fintele: “Gelukkig heb ik op tijd zandzakjes gelegd. Ik heb al genoeg schade geleden door corona”

Lo-ReningeFintele is een klein gehucht in Lo-Reninge met de IJzer als grootste waterader. Veel mensen wonen er niet, al vind je er wel wat horecazaken. De broeken, dat zijn lager gelegen weilanden, lopen elk jaar onder. Dat weet chef-kok Wannes Vandenberghe (36) van restaurant De Hooipiete maar al te goed. Maar toen hij maandag het water twee centimeter per uur zag stijgen, heeft hij toch niet goed geslapen...

  1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
    TV

    Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

    ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.