Beschuldigde Mohamed Koukouh (met muts) tijdens de reconstructie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beschuldigde Mohamed Koukouh (met muts) tijdens de reconstructie. © Jelle Houwen

Minuten na echtscheiding steekt man ex-vrouw dood met schroevendraaier: “Ze ging me pluimen”

Morgen begint voor het assisenhof in Brugge het proces tegen Mohamed Koukouh (71). Hij staat terecht voor de moord op zijn acht jaar jongere vrouw, Rita Waeles. Het slachtoffer had na 40 jaar samenleven genoeg van hun huwelijk en was kort na Nieuwjaar 2018 ingetrokken bij haar nieuwe Nederlandse vriend, in Friesland. Koukouh stak haar met één steek van een schroevendraaier dood op de parking van de familierechtbank in Veurne. De rechter had het scheidende koppel vlak voordien nog een compliment gegeven. Omdat ze “op een verstandige manier en zonder ruzie” uit elkaar gingen.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. ASSISEN. Isabelle (39) werd eerst neergestoken... tot plots een klein kogeltje opdook in haar lichaam: “Geneeskunde van 1920, en niet van 2020"
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Isabelle (39) werd eerst neergesto­ken... tot plots een klein kogeltje opdook in haar lichaam: “Geneeskun­de van 1920, en niet van 2020"

  Neergestoken met een mes dat op het salontafeltje lag. Zo leek Isabelle Deschodt (39) drie jaar geleden te zijn vermoord door haar vriend op hun appartement in Diksmuide. Ook wetsdokter Jan Bolt hield het op een steekwonde als doodsoorzaak. Tot in het lichaam van Isabelle een klein kogeltje werd gevonden. Op aangeven van William De Bondt (53). “Geneeskunde van 1920 en niet van 2020", oordelen collega’s van de wetsdokter.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'