Zo zien de vogelkrullen eruit.
Volledig scherm
Zo zien de vogelkrullen eruit. © Elia

Minder dode vogels door ‘krullen’ op hoogspanningslijnen

Lo-ReningeAan de hoogspanningslijn in Noordschote, een deelgemeente van Lo-Reninge, hangen sinds kort vogelkrullen. Die zijn bedoeld om de hoogspanningslijn zichtbaarder te maken voor de vogels, waardoor ze er minder zouden tegen vliegen en hierdoor sterven. En het is een succes, volgens een studie van Natuurpunt.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Zo VeloVeilig is Lo-Reninge: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Lo-Reninge

  Zo VeloVeilig is Lo-Reninge: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De Vlamingen hebben ruim 18.000 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.