Directeur Ives Depoortere is trots op het succes van de lukken.
Volledig scherm
Directeur Ives Depoortere is trots op het succes van de lukken. © Benny Proot

Lukken uit Lo-Reninge: “West-Vlaamse gelukswafels worden al 130 jaar gebakken volgens geheime familierecept”

Iedereen kent de ‘lukken’ - of boterwafeltjes - van Jules Destrooper, maar in West-Vlaanderen bakten vroeger heel wat huismoeders die koekjes om met Nieuwjaar aan familie te schenken. Het waren geluksbrengers voor het nieuwe jaar, vandaar de naam lukken. Ook nu wordt er in de Westhoek nog volop gebakken rond de eindejaarsperiode.

 1. Anna (97) bezweken aan corona: “Sterke vrouw maar virus zorgde op twee dagen tijd voor het einde.”
  Zillebeke/Ieper

  Anna (97) bezweken aan corona: “Sterke vrouw maar virus zorgde op twee dagen tijd voor het einde.”

  In het Ieperse ziekenhuis Jan Yperman is Anna Vangheluwe (97) uit Zillebeke (Ieper) aan het coronavirus bezweken. Ze liep het op tijdens haar verblijf in woonzorgcentrum Huize Zonnelied in Ieper maar leek het aanvankelijk wel te zullen overleven. “Tot plots de laatste twee dagen de situatie keerde. Jammer dat we haar door Covid moeten afgeven”, aldus zoon Jean-Marie (70).
 2. Minister Crevits steunt de lokale economie met KICK-project: “Het is de bedoeling sterker in te zetten op mobiliteit, bereikbaarheid, parkeerbeleid en veiligheid”
  Ieper

  Minister Crevits steunt de lokale economie met KICK-pro­ject: “Het is de bedoeling sterker in te zetten op mobiliteit, bereikbaar­heid, parkeerbe­leid en veiligheid”

  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) kent 387.000 euro steun toe aan de lokale economie van de West-Vlaamse centrumsteden Brugge, Kortrijk, Oostende en Roeselare en de stad Ieper. “De coronacrisis brengt mogelijks een ommezwaai met zich mee met betrekking tot hoe mensen samen leven, werken en winkelen en er is een groter draagvlak om meer lokaal te kopen. Het is nu het moment om van die trend een blijver te maken.”
 3. ASSISEN. Procureur-generaal reikt motief aan voor moord op Isabelle Deschodt: “De jaloerse dronkenlap werd de deur gewezen, waarop hij haar haar vermoordde”
  PREMIUM
  Diksmuide/Brugge

  ASSISEN. Procureur-generaal reikt motief aan voor moord op Isabelle Deschodt: “De jaloerse dronkenlap werd de deur gewezen, waarop hij haar haar vermoordde”

  De openbare aanklager liet op het assisenproces tegen William De Bondt (53) geen enkele twijfel bestaan over de voorbedachtheid waarmee hij Isabelle Deschodt (39) om het leven bracht. Hij reikte ook een motief aan. “De sluwe, jaloerse dronkenlap en profiteur werd de deur gewezen, nadat hij voor de zoveelste keer stomdronken was. Hij dreigde zijn veilige haven, zijn onderdak en zijn geldschieter te verliezen”, aldus de procureur-generaal. Een kenmerkend bewijs daarvan was volgens hem een schrijfsel van De Bondt, in zijn cel. “Had je niet geroepen dat ik moest vertrekken, zou ik niet geschoten hebben.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'