Geboortebos Drie Grachten in Noordschote is opnieuw wat groter. Je ziet Katrien Roose (40) en zoontje Lowie (2) samen met vriend Kurt Jonckheere (47). "Dit is voor ons heel symbolisch", zegt Katrien.
Volledig scherm
Geboortebos Drie Grachten in Noordschote is opnieuw wat groter. Je ziet Katrien Roose (40) en zoontje Lowie (2) samen met vriend Kurt Jonckheere (47). "Dit is voor ons heel symbolisch", zegt Katrien. © GUS

IN BEELD. Noordschote is 100 bomen rijker dankzij geboortes: “De papa overleed toen ik zwanger was, maar ik heb de moederkoek twee jaar bewaard tot dit moment”

Lo-ReningeDe afdelingen van de Gezinsbond van Lo-Reninge mogen terugblikken op een geslaagde aanplant van geboortebomen. Een vijftigtal jonge gezinnen tekende present. De site Drie Grachten in Noordschote oogt opnieuw een stuk groener.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.