Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Christian Hennuy

Gekende dealer laat zich opnieuw betrappen door aanwezigheid aan bushalte: “Die man heeft toch een auto?”

Lo-Reninge/VeurneEen 30-jarige drugsdealer uit Lo-Reninge riskeert opnieuw een jaar cel na eerdere veroordelingen voor drugsfeiten. Opvallend was de aanleiding van zijn arrestatie. “De politie kent hem natuurlijk. Ze vonden het vreemd dat hij aan een bushalte in Veurne stond te wachten, terwijl ze wisten dat hij een wagen heeft", sprak de procureur op het proces. 

 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Bouw van allereerste zeeboerderij start dit najaar: “We kijken al uit naar de Belgische mosselen in onze winkelrekken”
  PREMIUM
  Nieuwpoort/Koksijde

  Bouw van allereer­ste zeeboerde­rij start dit najaar: “We kijken al uit naar de Belgische mosselen in onze winkelrek­ken”

  Colruyt Group heeft heel wat bedrijven rond zich verzameld om de voor ons land eerste zeeboerderij voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde vorm te geven. In de eerstkomende weken zullen 16 boeien een deel van de zone afbakenen. Het Nieuwpoortse stadsbestuur procedeert wel nog tegen het project dat eind vorig jaar de nodige vergunningen kreeg. Maar brengt dat het project in gevaar en wanneer mogen we die Belgische mosselen verwachten?