Foto RV
Volledig scherm
© Foto RV

WS Wommersom wint wedstrijd eierenwerpen

 1. In Kortenaken spelen Kate Ryan, Wim Soutaer of Guy Swinnen binnenkort een privéconcert voor jou vanuit hun... kofferbak: “We maken van de hele gemeente één groot podium”
  PREMIUM
  Kortenaken

  In Kortenaken spelen Kate Ryan, Wim Soutaer of Guy Swinnen binnenkort een privécon­cert voor jou vanuit hun... kofferbak: “We maken van de hele gemeente één groot podium”

  “Als onze inwoners niet naar concerten kunnen gaan, dan brengen wij de concerten naar onze inwoners”, dachten ze bij de gemeente Kortenaken. Daarom zullen er op 28 maart kofferbakconcerten georganiseerd worden waarbij maar liefst zeven bekende artiesten liedjes zingen aan de voordeur bij inwoners. “Het duurt voor iedereen al lang, te lang. Zowel voor de artiesten als onze burgers. Met dit initiatief willen we voor een lichtpuntje voor iedereen zorgen”, zegt schepen van Cultuur Griet Vandewijngaerden.
 1. Zanger Olivier Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”
  PREMIUM
  Lubbeek-Tienen

  Zanger Olivier Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”

  Het trieste, maar moedige verhaal van Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90), de dame uit Binkom die op 21 maart 2020 overleed aan het coronavirus nadat ze beademing weigerde, haalde de wereldpers. Nieuwssites van over de hele wereld hadden niets dan lovende woorden voor het wondermooie gebaar van de dame, die daarmee ook meteen haar doodvonnis tekende. De Franstalige zanger Olivier Loin uit Doornik werd zo door het verhaal bij de keel gegrepen dat hij Suzanne vereeuwigde in een lied. “Noem het gerust een liefdeslied aan het leven”, zegt de zanger en muzikant.
 2. Provinciaal domein aan kasteel van Hélécine krijgt grootste speeltoestel van België: “Perfect voor ongezien klim- en klauterplezier, voor jong én oud”
  PREMIUM
  Hélécine/Tienen/Hoegaarden/Landen

  Provinci­aal domein aan kasteel van Hélécine krijgt grootste speeltoe­stel van België: “Perfect voor ongezien klim- en klauterple­zier, voor jong én oud”

  Het kasteel van Hélécine ligt dan wel net over de taalgrens, het provinciaal domein lokt iedere dag heel wat volk. Meer dan de helft van de bezoekers zijn Vlamingen die er komen genieten van de oase aan rust of kiezen voor een stevige wandeling langs de vijvers. Het pronkstuk is een speeltuin van maar liefst 6.000 vierkante meter, en daar komt nu het grootste speeltuig van het land bij: een klauter- en klimtoestel in natuurhout en koorden.
 3. Glabbeek kampt met hoog aantal coronabesmettingen
  Glabbeek

  Glabbeek kampt met hoog aantal coronabe­smet­tin­gen

  “De voorbije week was er in onze gemeente een enorme piek van het aantal coronabesmettingen met 31 inwoners die positief testte op corona”zegt burgemeester Peeter Reekmans. “Vandaag kwamen hier nog 7 nieuwe besmettingen bij, waardoor er op amper enkele dagen maar liefst 38 inwoners een positieve test aflegde. Dit hoge aantal is niet te wijten aan één enkele bron of een grote besmettingshaard, maar zit verspreid in de gemeente over enkele gezinnen. Doordat al deze gezinnen en hun contacten intensief getest werden heeft dit natuurlijk een invloed op de grote stijging van het besmettingscijfer. De betrokken families en hun contacten zijn gecontacteerd en allemaal in quarantaine. Dit leert ons wel dat het virus er nog is en iedereen maximaal zijn gezond verstand en de regels dient te volgen. Ik wil vooral een dikke pluim geven aan alle medewerkers die alles zeer snel opvolgen en onmiddellijk de nodige acties nemen om verdere besmettingen snel te kunnen indijken” aldus burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).
 1. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!

 2. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?