De gemeentedienst hielp bij de aanleg van de zandbak.
Volledig scherm
De gemeentedienst hielp bij de aanleg van de zandbak. © Riet Bertrand

't WarenThuis krijgt ondersteuning van gemeentedienst bij aanleg zandbak

Linter't WarenThuis in Neerhespen heeft met behulp van de Linterse gemeentedienst een zandbak aangelegd in haar achtertuin. Zo kan de organisatie, die zich richt op (kwetsbare) jongeren uit de streek, haar aanbod aan dagactiviteiten uitbreiden.

 1. Brandweermannen uit Landen dopen zich om tot kalendermodellen: “In België kampt ons beroep nog met een imagoprobleem”
  PREMIUM
  Landen

  Brandweer­man­nen uit Landen dopen zich om tot kalendermo­del­len: “In België kampt ons beroep nog met een imagopro­bleem”

  Ondanks het bewogen jaar doen Freek Cornelis (43) en zijn collega’s van Brandweer Landen er alles aan om er nog een succesvol kalenderjaar van te maken. Dat laatste mag je letterlijk nemen, want dit najaar willen de brandweermannen in fysieke topconditie op een kalender prijken om te verkopen. Een deel van opbrengst gaat naar een lokaal goed doel. Ondertussen verspreidt het nieuws zich als een lopend vuur en voor de verandering laten de brandweermannen betijen. “Alle positieve reacties vormen onze drijfveer, want anders denk ik niet dat we dit zouden volhouden”, vertelt Freek.
 2. Ongevallen en inbraken blijven verder dalen in politiezone Getevallei
  Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

  Ongevallen en inbraken blijven verder dalen in politiezo­ne Getevallei

  De coronacrisis, die startte in maart 2020, zet zich ook in 2021 verder. De politiezone heeft de aanpak van deze crisis op een zeer flexibele manier aangepakt en past zich, in functie van de geldende maatregelen die worden uitgevaardigd, aan om deze op het terrein op een efficiënte manier te handhaven. Ondertussen zit de “corona-werking” enerzijds vervat in de reguliere werking en anderzijds worden er nog steeds patrouilles ingezet voor de handhaving van de quarantaine en testing alsook bij elke versoepeling van de maatregelen (bijvoorbeeld de heropening van de terrassen,…). Er werden in 2020, 572 processen-verbaal opgesteld waarbij er 984 verdachten werden geverbaliseerd voor het overtreden van de corona-maatregelen. Voor 2021 staat de teller voorlopig op 210 processen-verbaal, waarbij er 227 verdachten werden geverbaliseerd.
 1. Man geplet door lichte vrachtwagen bij inladen van boodschappen
  Diest/Kortenaken

  Man geplet door lichte vrachtwa­gen bij inladen van boodschap­pen

  Een 43-jarige man uit Kortenaken was dinsdag rond 19.30 uur zijn boodschappen aan in het inladen op de parking van het warenhuis Colruyt aan de Leuvensesteenweg in Diest. Op dezelfde parking was een lichte vrachtwagen met Sloveense nummerplaat in beweging gekomen, vermoedelijk omdat de handrem niet aangetrokken was. Het voertuig reed de man aan, hij raakte geplet tussen de lichte vrachtwagen en zijn eigen voertuig. Het slachtoffer werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.