Minister Verlinden bracht afgelopen zomer een bezoek aan het getroffen gebied in Linter.
Volledig scherm
Minister Verlinden bracht afgelopen zomer een bezoek aan het getroffen gebied in Linter. © Bollen

Schadevergoeding wateroverlast aanvragen voor 31 maart

LinterIn het Belgisch Staatsblad van 27 december 2021 is het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 2021 verschenen waarbij de overvloedige regenval die heeft plaatsgevonden van 14 juli tot en met 16 juli 2021 als een ramp wordt beschouwd en waarbij de geografische uitgestrektheid van die ramp wordt afgebakend. Linter is opgenomen in de geografische uitgestrektheid van deze ramp.

 1. Gemeente Glabbeek is één van de 10 pilootgemeenten voor SAVE 2.0

  Gemeente Glabbeek is één van de 10 pilootge­meen­ten voor SAVE 2.0

  Glabbeek was op initiatief van Dorpspartij-gemeenteraadslid Simon Vandermeulen al de eerste gemeente in Vlaams-Brabant die eind 2013 het charter Samen Actief voor Veilig Verkeer (SAVE) van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) ondertekende. Met dit charter worden deelnemende gemeentebesturen aangezet om initiatieven te nemen die vooral de verkeersveiligheid voor kinderen bevorderen. Vandaag is Glabbeek opnieuw één van de 10 pilootgemeenten voor SAVE 2.0.
  Glabbeek
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.