Samana
Volledig scherm
Samana © rv

Samana Drieslinter blaast 50 kaarsjes uit

DrieslinterDe plaatselijke afdeling van Samana - het vroegere Ziekenzorg - in Drieslinter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat meldt voorzitter Linda Swillen aan onze redactie. Het speciale jubileum wordt gevierd op 8 oktober. Dan vindt er een receptie plaats in de parochiezaal.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 1. Burgemeester trekt aan de alarmbel: uitgaven brandweer ontsporen op amper 3 jaar met 39%
  PREMIUM
  Glabbeek

  Burgemees­ter trekt aan de alarmbel: uitgaven brandweer ontsporen op amper 3 jaar met 39%

  In 2020 waren de totale uitgaven voor de werking van de brandweerzone Oost Vlaams-Brabant 34,5 miljoen euro. In de ontwerpbegroting 2023 die de korpsleiding heeft opgemaakt en ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de burgemeesters in de zoneraad op woensdag 23 november stijgen deze totale uitgaven tot maar liefst 47,8 miljoen euro. “Op amper 3 jaar de uitgaven met maar liefst 39% laten ontsporen is gewoon ongezien” reageert de Glabbekse burgemeester vol ongeloof.