Jorden D'hondt (links) en Bruno Buteneers (rechts) met in hun midden 'Kristof Sterrenstof', de hoofdfiguur uit het boek.
Volledig scherm
PREMIUM
Jorden D'hondt (links) en Bruno Buteneers (rechts) met in hun midden 'Kristof Sterrenstof', de hoofdfiguur uit het boek. © Koitka

Professor en schrijver uit Linter brengen kinderboek ‘Van knal tot zwijnenstal’ uit: “We willen jongeren aanmoedigen om oog te hebben voor alles rondom hen”

LinterRecent stelden VUB-professor Jorgen D’Hondt en auteur Bruno Buteneers, beiden uit Linter, hun prenten- en voorleesboek ‘Van knal tot zwijnenstal’ voor. Het boek schetst in negen verhalen de ontstaansgeschiedenis van het heelal en gaat dieper in op de ontwikkeling van het leven op aarde. Het hoofdpersonage Kristof Sterrenstof voorziet de verhalen telkens van een speelse insteek en maakt zo de materie behapbaar voor jongeren. 

  1. Vrouw krijgt opschorting na weerspannigheid
    TIENEN

    Vrouw krijgt opschor­ting na weerspan­nig­heid

    Een vrouw uit Tienen heeft opschorting van straf gekregen voor weerspannigheid. Op 19 december 2018 stond er een gerechtsdeurwaarder aan de woning van E.B. om een openstaande schuld van haar zoon te innen. De deurwaarder was vergezeld van een agent, tegen wie de vrouw zich keerde. Ze weigerde iedereen de toegang, werd verbaal agressief en ze probeerde de politie-inspecteur buiten te duwen. B. was op dat moment hoogzwanger en stelde dat ze door de agent op de grond werd geduwd, maar dat werd tegengesproken door de aanwezigen. Omdat de feiten al van enige tijd geleden dateren en de vrouw een blanco strafblad heeft, verleende de rechter haar een gunst in de vorm van opschorting.