Open Vld-fractie Linter wil zo snel mogelijk werk maken van een fusie met omliggende gemeenten.
Volledig scherm
Open Vld-fractie Linter wil zo snel mogelijk werk maken van een fusie met omliggende gemeenten. © Kristien Bollen

Open Vld-fractie Linter pleit voor fusie met Landen en Zoutleeuw op korte termijn: “Nu actie ondernemen of we missen de boot volledig”

LinterOp de meest recente gemeenteraadscommissie (Algemeen Beleid, Financiën, Sociale Zaken, Onderwijs en Vrije Tijd plaats) in Linter boog de raad zich over een onderzoeksopdracht inzake de bestuurskracht van het lokaal bestuur. Een onderdeel van het rapport legt zich toe op de socio-economische samenhang tussen Linter en diverse omliggende gemeenten. Hieruit blijkt dat de meest voor de hand liggende gemeentefusie zou bestaat uit Landen, Linter en Zoutleeuw. Volgens Open Vld-fractie Linter moet het bestuur zo snel mogelijk actie ondernemen. 

  1. Waterellende treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder
    Hageland

    Waterellen­de treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder

    De zware regenval van de voorbije dagen en nacht zorgt nu ook voor problemen in het Hageland. De rivier Gete steeg op amper een uur tijd liefst één meter. Op tal van plaatsen lopen straten en woningen onder. Burgemeesters van Geetbets en Glabbeek spreken van “ongeziene en rampzalige toestanden”. Ook vraagt men met aandrang om geen onnodige verplaatsingen te doen, al is dat in veel gemeenten sowieso al onmogelijk geworden.