Vader Bruno Strauven, een van de trouwe klanten Ronny Puyneers en Robby Strauven vinden de sluiting een pijnlijke beslissing, maar nodig.
Volledig scherm
Vader Bruno Strauven, een van de trouwe klanten Ronny Puyneers en Robby Strauven vinden de sluiting een pijnlijke beslissing, maar nodig. © Bollen

Muziekcafé sluit definitief de deuren na klachten van buren: “Ze noemen ons kermisvolk, dat kunnen we niet langer verdragen”

Robby’s Muziekcafé stopt met het organiseren van optredens. Het café aan het Stationsplein blijft nog open tot september, maar dat gebeurt in stilte. “We bleven klachten over geluidsoverlast krijgen en dat volledig ongegrond”, zegt Robby Strauven. “Het heeft geen zin meer om hier nog langer door te gaan. Onze zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen.”

8 reacties

 • Idoya

  2 jaar geleden
  Ik woon er niet, maar ik kwam regelmatig in de buurt en sorry, het was echt overdreven. Tot minimum 200 meter verder kan je alle liedjes perfect meezingen. Verdraagzaamheid wilt zeggen dat je dit een paar keer per jaar laat passeren, maar voor deze mensen was bijna elke zondag namiddag verpest. Er is genoeg gepraat geweest tussen de partijen met de burgemeester als bemiddelaar maar als het café geen enkele toegeving wilt doen en de afspraken blíjft negeren moeten ze nu maar de gevolgen dragen.
 • Alexia Janssen

  2 jaar geleden
  Wat is er mis met kermisvolk misschien?!
 • Martine Mathijs

  2 jaar geleden
  Dat ze dan hier in straat maar niet komen wonen,regelmatig nachtlawaai,blijven babbelen en lachen,autos met draaiende motor,...ooit van 3 uur s'ochtends tot kwart voor 7 s'morgens,onlangs nog een vrijend koppel met de nodige decibels onder ons slaapkamerraam...
 • Carl Parker

  2 jaar geleden
  Kristof: niet mis met muziek, ben zelf fan, maar smaak is persoonlijk, je hoeft niet naar de keuze van een andere te luisteren. Koptelefoons worden te weinig gebruikt.
 • marc kempeneers

  2 jaar geleden
  Ik ken die mensen heel goed dat is geen kermisvolk’’maar mensen die heel hard werken in hun zaak ik vindt het spijtig ik hoop Robby dat je vlug iets anders vindt !dat moest ik even kunnen zeggen!
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?