Lize Coningx bij de nieuwe bloemenautomaat van De Bloemtiek.
Volledig scherm
Lize Coningx bij de nieuwe bloemenautomaat van De Bloemtiek. © Lize Coningx

Lize pakt uit met nieuwe bloemenautomaat: “Ideaal als je last minute aan een verjaardag denkt”

LinterSinds kort kan je in Drieslinter 24 uur op 24 bloemen kopen dankzij de bloemenautomaat van De Bloemtiek. Lize Coningx (29) startte de zaak op in 2018 en sindsdien gaat het pijlsnel voor haar. Ze begon ermee in bijberoep, maar sinds vorig jaar is ze 100 procent zelfstandige, mét een bloemenautomaat als paradepaardje.

 1. Fietser (84) die overleed na aanrijding vrachtwagen reed op oversteekplaats voetgangers en negeerde rode licht
  Tienen

  Fietser (84) die overleed na aanrijding vrachtwa­gen reed op oversteek­plaats voetgan­gers en negeerde rode licht

  Het tragische ongeval gebeurde donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur op de Moespikvest ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Helenavest. Een 84-jarige man uit Tienen kwam met zijn fiets onder de vrachtwagen terecht en medische hulp kon helaas niet meer baten, het slachtoffer stierf ter plaatse. Een verkeersdeskundige werd aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Daaruit blijkt dat de chauffeur van de vrachtwagen niet te snel reed en de fietser niet alle verkeersregels respecteerde.
 1. Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Leuven en het Hageland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.