De jongen werd gegrepen door een wagen die de stilstaande bus voorbij stak.
Volledig scherm
De jongen werd gegrepen door een wagen die de stilstaande bus voorbij stak. © Bollen

Jongen (16) stapt af en wordt gegrepen door auto die bus voorbijsteekt: slachtoffer in levensgevaar naar ziekenhuis

LinterOp de Grote Steenweg in het Vlaams-Brabantse Drieslinter is donderdagnamiddag rond 17.30 uur een zwaar ongeval gebeurd ter hoogte van de kerk. Een jongen die net van de bus was gestapt en de straat overstak werd gegrepen door een wagen. Het slachtoffer werd in levensgevaar overgebracht naar de spoeddienst van het UZ Gasthuisberg in Leuven. 

 1. Volgens verdediging gevangenisbruid is er geen sprake van voorbedachtheid, wel van uitlokking: “Appelt belde minuten voor de feiten zelf de politie”
  PREMIUM
  LEUVEN

  Volgens verdedi­ging gevangenis­bruid is er geen sprake van voorbe­dacht­heid, wel van uitlokking: “Appelt belde minuten voor de feiten zelf de politie”

  “Kristel Appelt belde minuten voor de feiten zelf de politie. Hoe kan er dan sprake zijn van voorbedachtheid?” De verdediging van Appelt en Björn De Candt stemden de violen gelijk in het Leuvense assisenhof. Ze vroegen de jury om ook te antwoorden op de vraag of het slachtoffer de feiten heeft uitgelokt. Als de twaalf daar dinsdag met meerderheid ‘ja’ op antwoorden, zakt de maximumstraf tot vijf jaar cel.
 2. Bouw zuiveringsinstallatie Kersbeek-Miskom van start in april
  Kortenaken

  Bouw zuiverings­in­stal­la­tie Kers­beek-Mis­kom van start in april

  Momenteel wordt slechts een beperkt deel van het afvalwater in Kortenaken gezuiverd, maar daar komt verandering in. In april begint de bouw van het zuiveringsstation aan rotonde ‘De Hoef’. “Tot midden vorig jaar werd het afvalwater van geen enkele woning in Kortenaken gezuiverd. Door de realisatie van de verbindingsriolering in de Doddelbergstraat is een deel van Kersbeek aangesloten op het zuiveringsstation van Kapellen” zegt schepen Kristof Mollu.
 3. Paardenprocessie Hakendover tweede jaar op rij afgelast, ook oudste gelegenheidscafé blijft op slot: “Volksgezondheid staat voorop, en zo is het toch geen echte paasmaandag”
  PREMIUM
  Tienen

  Paardenpro­ces­sie Hakendover tweede jaar op rij afgelast, ook oudste gelegen­heids­café blijft op slot: “Volksge­zond­heid staat voorop, en zo is het toch geen echte paasmaan­dag”

  Paasmaandag is steeds dé hoogdag van Hakendover. Dan trekt de eeuwenoude Paardenprocessie door de straten. Na de hoogmis om 10 uur begeleiden een paar honderd ruiters en talrijke bedevaarders het beeld van de Goddelijke Zaligmaker naar de Tiense Berg. Een serene stoet vol kleurrijke historische figuren, fanfares, zingende en biddende mensen en - uiteraard - paarden. Eens op de Tiense Berg aangekomen, volgt een zegening. Nadien draaft de horde paarden als hoogtepunt drie maal voorbij het altaar. Meer dan 20.000 mensen zakken jaarlijks af naar Hakendover om hiervan getuige te zijn, maar corona steekt hier nu al voor het tweede jaar op rij een stokje voor.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI