De politie die de feiten vast stelde, onderzoekt de zaak verder.
Volledig scherm
De politie die de feiten vast stelde, onderzoekt de zaak verder. © Bollen

Inbrekers slaan tweemaal toe in zelfde straat

LinterBewoners van een huis in de Oude Dorpsstraat stelde woensdag rond 5.35 uur vast dat dieven ingebroken hadden.

 1. Bewoners van sociale woonblok krijgen plots eindafrekeningen tot 2.500 euro: “Er wordt niets gedaan om die mensen de nodige ondersteuning te geven”
  PREMIUM
  Tienen

  Bewoners van sociale woonblok krijgen plots eindafreke­nin­gen tot 2.500 euro: “Er wordt niets gedaan om die mensen de nodige ondersteu­ning te geven”

  Bewoners van het sociale appartementsblok in de Drie Molenstraat in Tienen hebben extreem hoge afrekeningen van hun gasverbruik ontvangen. Sommige huurders kregen plots rekeningen waarbij ze 2.500 euro moesten opleggen, een veelvoud van het pensioenbedrag waar sommigen onder hen mee moeten rondkomen. Onbetaalbaar voor het merendeel, en voor velen een waar financieel drama dat veel slapeloze nachten met zich meebrengt. De politieke discussies over wie verantwoordelijk is, lopen hoog op.
 2. Fietser (84) die overleed na aanrijding vrachtwagen reed op oversteekplaats voetgangers en negeerde rode licht
  Tienen

  Fietser (84) die overleed na aanrijding vrachtwa­gen reed op oversteek­plaats voetgan­gers en negeerde rode licht

  Het tragische ongeval gebeurde donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur op de Moespikvest ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Helenavest. Een 84-jarige man uit Tienen kwam met zijn fiets onder de vrachtwagen terecht en medische hulp kon helaas niet meer baten, het slachtoffer stierf ter plaatse. Een verkeersdeskundige werd aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Daaruit blijkt dat de chauffeur van de vrachtwagen niet te snel reed en de fietser niet alle verkeersregels respecteerde.