Gemeentehuis van Linter
Volledig scherm
Gemeentehuis van Linter © Kristien Bollen

Gemeente Linter treedt toe tot Erfgoedstichting Vlaams-Brabant

LinterDe gemeente Linter sloot een verdrag voor vijf jaar met de Erfgoedstichting Vlaams-Brabant. Het gemeentebestuur spreekt van een win-winsituatie waarbij beide partijen de toekomst van het onroerend erfgoed en de cultuurhistorische landschappen in Vlaams-Brabant veilig stellen.

 1. Burgemeester terecht fier op inwoners die tal van goederen inzamelden via Linter Helpt
  Linter

  Burgemees­ter terecht fier op inwoners die tal van goederen inzamelden via Linter Helpt

  De burgemeester en het bestuur van Linter is met recht en rede fier op hun inwoners. tijdens de actie Linter Helpt konden inwoners kledij en tal van goederen binnenbrengen in De Linde. Vandaag brengt de burgemeester, na samenspraak met de gouverneur van Luik, Hervé Jamar, deze spullen zelf naar een depot in Sart-Tilmant. Van daaruit zal men de goederen verdelen aan de door de watersnood getroffen inwoners.
 2. Gete valt niet te bedwingen
  Landen

  Gete valt niet te bedwingen

  Ook Landen kreeg het vandaag hard te verduren door de hevige regenval. Maar niet enkel de regen van vanochtend, maar ook de hoge waterstand van de Gete deed inwoners vrezen voor waterellende. Helaas werd hun vrees waarheid en in de loop van de dag trad de Gete uit haar oevers. Bewoners van de Eeuwfeeststraat, Broekstraat en Getestraat kwamen - opnieuw - onder water te staan. Voor de derde keer al op korte tijd. Ook de ‘vaderlanders’ waren niet tegen het stijgende water opgewassen. De brandweer plaatste wel wat pompen om (nog meer) water uit woningen te houden, al was het eerder dweilen met de kraan open.
 1. Gemeentelijke subsidie voor regenwaterput in Linter
  Linter

  Gemeente­lij­ke subsidie voor regenwater­put in Linter

  De Vlaamse overheid stimuleert het gebruik van regenwater om onder meer toiletten door te spoelen, te poetsen en het wasmachine te laten draaien. In navolging hiervan verleent de gemeente Linter haar inwoners een subsidie als ze investeren in een regenwaterintallatie. De premie bedraagt 75 euro voor een minimale tankinhoud van drie kubieke meter voor regenwaterputten of infiltratievoorziening. Daarnaast zijn er nog twee bijkomende premies: één van 7 euro per 1000 liter tankinhoud voor regenwaterputten en één van 50 euro per bijkomend aftappunt, tot een maximum van 150 euro.
 2. Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriendelijke verpleegster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Kortenaken/Glabbeek

  Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriende­lij­ke verpleeg­ster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”

  In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was vandaag opvallend veel jong volk. De eerste ‘lading’ 12- tot 15-jarigen kreeg er een eerste prik. Iedereen was blij er te zijn, maar hier en daar viel ook een bleek gezichtje te spotten. Opmerkelijk: niet de zalvende woorden van mama of papa die (verplicht) meekwamen konden de angst wegnemen, wél die van de vriendelijke verpleegsters en medewerkers.