De Grote Gettevalei gelegen tussen Linter en Zoutleeuw
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Gettevalei gelegen tussen Linter en Zoutleeuw © Provincie Vlaams-Brabant

Gemeente Linter sluit officiële overeenkomst met partners voor beheer Grote Getevallei

LinterDe raad van de provincie Vlaams-Brabant keurde een samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie, Natuurpunt, de gemeente Linter en Regionaal Landschap Zuid-Hageland (RLZH) goed. De betrokken partijen zullen instaan voor het beheer van het natuurreservaat Grote Getevallei in Linter. Met de samenwerking hopen ze van het gebied een klimaatbestendig stuk natuur te maken. “Tegen het einde van het jaar zullen hier waarschijnlijk zo'n 75.000 bezoekers het gebied hebben doorkruist”, meent Marc Wijnants (CD&V), burgemeester van Linter.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Gemeente gaat alle oud-strijders en slachtoffers uit WO I en WO II een nieuwe herdenkingsplaats op elk kerkhof geven
  Glabbeek

  Gemeente gaat alle oud-strij­ders en slachtof­fers uit WO I en WO II een nieuwe herden­kings­plaats op elk kerkhof geven

  Glabbeek besliste recent om op de begraafplaatsen van elke deelgemeente een troostmuur in te richten met de foto’s van alle oude graven waarvan de grafconcessie niet meer verlengd wordt, vaak wegens het ontbreken van nog een directe familie. “Maar ook de burgerslachtoffers en oudstrijders van ons dorp uit WO I en WO II gaan we hier een definitieve herdenkingsplaats geven.”
 3. Op huizenjacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”
  PREMIUM
  wemmel

  Op huizen­jacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week nemen vader en dochter Claude (64) en Estelle Darimont (27) van ERA KEY ONE ons mee op sleeptouw door het gegeerde Wemmel. Een bruisende gemeente met veel groen en op 7 km van hartje Brussel. Meer huizenjachten vind je in ons dossier.