De kleuterschool is op zoek naar de twaalfde leerling.
Volledig scherm
De kleuterschool is op zoek naar de twaalfde leerling. © De Wegwijzer-repro bollen

Dorpskleuterschooltje in Orsmaal zoekt leerlingen om sluiting te vermijden

LinterKleuterschool De Wegwijzer in de Oude Kerkstraat in Orsmaal bij Linter doet een ultieme oproep naar een twaalfde kleuter. Lukt dit niet tegen begin februari, dan moet de school volgend jaar onherroepelijk dicht.

 1. Op huizenjacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”
  PREMIUM
  wemmel

  Op huizen­jacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week nemen vader en dochter Claude (64) en Estelle Darimont (27) van ERA KEY ONE ons mee op sleeptouw door het gegeerde Wemmel. Een bruisende gemeente met veel groen en op 7 km van hartje Brussel. Meer huizenjachten vind je in ons dossier.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Buurderij Geetbets lanceert “Oere noen tussen Gete en Velpe”
  Geetbets/Kortenaken/Linter/Zoutleeuw

  Buurderij Geetbets lanceert “Oere noen tussen Gete en Velpe”

  Vanaf deze week kan je de “Oere noen tussen Gete en Velpe”-boxen bestellen voor afhaal op woensdag 1 december. Buurderij Geetbets en enkele landbouwers uit de 4 TGV-gemeentes (Geetbets - Linter - Kortenaken - Zoutleeuw) sloegen de handen in elkaar en lanceren drie verschillende boxen met recept en ingrediënten voor een hoofdmaaltijd en dessert op basis van lokale landbouwproducten. “We kiezen voor een recept met varkensvlees van Duroc De Riegel (Kortenaken), eentje met rundsvlees van De Vaerendriesch (Hoeleden) en eentje met kip van De Winning (Kortenaken). Voor zuivel werken we samen met Melkerhei (Linter). De patatjes komen van Vanhees uit Zoutleeuw. Voor de groenten doen we beroep op Bio bij Bernd uit Geetbets en De Winning uit Kortenaken. Het fruit komt van Bio-Fruitbedrijf Vanthienen en Fruitbedrijf Morren (Kortenaken). Naast de hoofdmaaltijd is er ook dessert met lokalen landbouwproducten”.