Ken Lambeets met zijn fiets in een Frans wijngaard. Zijn boek 'Du pain, du vin, du vélo' verscheen nog maar net bij uitgeverij Lannoo.
Volledig scherm
PREMIUM
Ken Lambeets met zijn fiets in een Frans wijngaard. Zijn boek 'Du pain, du vin, du vélo' verscheen nog maar net bij uitgeverij Lannoo. © rv

De odyssee van Ken Lambeets: Neerlinter verruilen voor Nijmegen en vervolgens een boek schrijven over Franse wijnen en wielerwedstrijden

LinterVorige week verscheen ‘Du pain, du vin, du vélo’ bij uitgeverij Lannoo. In de toeristische reisgids baant Ken Lambeets zich al fietsend een weg tussen cols, chardonnay en Champagne. We strikten de auteur voor een gesprek over zijn boek en waarom hij het Hageland achter zich liet. Want hoewel hij momenteel in Nijmegen woont, ligt zijn heimat in Neerlinter.

  1. In juni 2023 start de bouw van het nieuw waterzuiveringsstation
    Glabbeek

    In juni 2023 start de bouw van het nieuw waterzuive­rings­sta­ti­on

    Onder Dorpspartijbeleid ging de gemeente in 2013 onmiddellijk van start met een forse inhaalbeweging op vlak van waterzuivering. “Omdat er voor ons beleid amper werk van gemaakt werd door vorige gemeentebesturen. De grootste investeringen voor de afvalwaterzuivering in Glabbeek werden gespreid over de vorige legislatuur 2013-2018 en deze legislatuur 2019-2025: Via 9 collectoren wordt het afvalwater van alle deelgemeenten naar twee rioolwaterzuiveringsinstallaties gebracht. In 2016 werd het eerste waterzuiveringsstation gebouwd in deelgemeente Kapellen en de bouw van het tweede waterzuiveringsstation in deelgemeente Bunsbeek gaat van start in juni 2023 en zal klaar zijn tegen de zomer van 2024.