Burgemeester van Linter Marc Wijnants mocht het label overhandigen aan Davy Minsart.
Volledig scherm
Burgemeester van Linter Marc Wijnants mocht het label overhandigen aan Davy Minsart. © Unizo

Davy Minsart van ijssalon Passion krijgt het HIB-label van Unizo

Met het authenticiteitslabel Handmade In Belgium wil Unizo de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Dit keer viel de eer te beurt aan Davy Minsart van ijssalon Passion.

 1. Waanzinnige beelden van verkeersagressie op E40. Dolgedraaide man rijdt koppel klem en stormt met ijzeren staaf op wagen af
  Play
  Loppem/Kortenaken/Jabbeke/Aalter

  Waanzinni­ge beelden van verkeers­agres­sie op E40. Dolgedraai­de man rijdt koppel klem en stormt met ijzeren staaf op wagen af

  Wat het begin van een mooi verlengd weekend moest worden, is voor een 56-jarige man uit Kortenaken en z’n echtgenote uitgedraaid op een nachtmerrie. Een dolgedraaide bestuurder probeerde hun Porsche donderdagavond meermaals van de baan te rijden op de E40. Op videobeelden die het koppel maakte is te zien hoe hun belager hen uiteindelijk klemrijdt ter hoogte van Loppem en met een ijzeren staaf in z’n hand op hen afstormt. “Enkel gekken doen zoiets”, reageren ze.
 1. Grenzeloze Getevallei dingt naar titel van Landschapspark
  Zuid-Hageland

  Grenzeloze Getevallei dingt naar titel van Landschaps­park

  De provincie Vlaams-Brabant wil haar landelijke troeven meer in de kijker zetten door haar parken te erkennen als Nationaal park of Landschapspark. In totaal diende ze zelf drie conceptnota’s in met onder meer de Grenzeloze Getevallei als kandidaat voor Landschapspark. De twee andere kandidaten zijn Nationaal Park Brabantse Wouden en Boerenlandschap Pajottenland. Daarnaast steunt de provincie ook de kandidaturen van het Nationaal Park Demervallei en Landschapspark de Merode
 2. Postkantoor Linter is bron van ergernis bij inwoners: “We brengen misschien niet evenveel op als grotere gemeenten, maar wij zijn óók klanten, hé”
  PREMIUM
  Linter

  Postkan­toor Linter is bron van ergernis bij inwoners: “We brengen misschien niet evenveel op als grotere gemeenten, maar wij zijn óók klanten, hé”

  Ronny Puyneers (Open Vld) is allerminst tevreden met de huidige dienstregeling van het postkantoor in Linter. Naar eigen zeggen is het kantoor een bron van ergernis bij heel wat inwoners omdat het al te vaak onverwachts de deuren sluit. Bovendien laten de reguliere openingsuren ook te wensen over. “Met de huidige regeling is het kantoor per week nog geen 15 uren open”, stelt Puyneers vast.