Burgemeester van Linter Marc Wijnants mocht het label overhandigen aan Davy Minsart.
Volledig scherm
Burgemeester van Linter Marc Wijnants mocht het label overhandigen aan Davy Minsart. © Unizo

Davy Minsart van ijssalon Passion krijgt het HIB-label van Unizo

Met het authenticiteitslabel Handmade In Belgium wil Unizo de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Dit keer viel de eer te beurt aan Davy Minsart van ijssalon Passion.

 1. Ruim 500 wandelaars herdenken verkeersslachtoffer Jelle (22): “Een zware dag, die toch ook deugd doet”
  PREMIUM

  Ruim 500 wandelaars herdenken verkeers­slacht­of­fer Jelle (22): “Een zware dag, die toch ook deugd doet”

  Vzw Jelle heeft zaterdag zo’n vijfhonderd wandelaars samengebracht om voor de vijfde keer Jelle Boyen uit Kortenaken te herdenken. De jongeman kwam in februari 2015 op 22-jarige leeftijd om het leven na een verkeersongeval op Sri Lanka. De opbrengst van de ‘1.000 kilometer voor Jelle’ gaat naar een goed doel. “Door corona hing deze editie aan een zijden draadje, maar na overleg met de gemeente zijn maatregelen genomen om de veiligheid van de deelnemers te garanderen.”
 1. Vzw Bindkracht zamelt 66.400 euro in op 24 uur tijd: “Dankzij fietsende BV’s en sympathisanten”
  PREMIUM

  Vzw Bindkracht zamelt 66.400 euro in op 24 uur tijd: “Dankzij fietsende BV’s en sympathi­san­ten”

  “Een onverhoopt succes en een ongelofelijke opsteker voor het Bindkracht-huis!” Zo omschrijft oprichtster Nadia Quintens de ‘24 Uur van Bindkracht’. Het voorbije weekend werden er in het Hageland duizenden kilometers gefietst door bekende en onbekende Vlamingen om het zogenaamde coronagat dicht te rijden voor vzw Bindkracht. “Dit was heel straf. En ook heel hard nodig, want vier van onze bewoners hebben recht op een zorgbudget maar ze krijgen het uiteindelijk niet.”