Burgemeester Marc Wijnants, schepen Linda Verdeyen, hoofd van de technische dienst Wim Sprimont en schepen Andy Vandevelde met enkele van de ingezamelde goederen in De Linde.
Volledig scherm
Burgemeester Marc Wijnants, schepen Linda Verdeyen, hoofd van de technische dienst Wim Sprimont en schepen Andy Vandevelde met enkele van de ingezamelde goederen in De Linde. © Bollen

Burgemeester terecht fier op inwoners die tal van goederen inzamelden via Linter Helpt

LinterDe burgemeester en het bestuur van Linter is met recht en rede fier op hun inwoners. tijdens de actie Linter Helpt konden inwoners kledij en tal van goederen binnenbrengen in De Linde. Vandaag brengt de burgemeester, na samenspraak met de gouverneur van Luik, Hervé Jamar, deze spullen zelf naar een depot in Sart-Tilmant. Van daaruit zal men de goederen verdelen aan de door de watersnood getroffen inwoners.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Superfan Brits Koningshuis kan uitvaart volgen vanop eerste rij in Hyde Park : “Keuze moeten maken maar dit wilde ik voor geen geld missen”
  Tienen

  Superfan Brits Konings­huis kan uitvaart volgen vanop eerste rij in Hyde Park : “Keuze moeten maken maar dit wilde ik voor geen geld missen”

  Bij het vernemen dat Queen Elisabeth overleden was, trok royaltyfan Tanja Niesten meteen alle registers open om naar Londen af te reizen. Geen eenvoudige klus, maar de dame kon toch nog een vlucht en hotel weten te boeken en zou dus het hele gebeuren van dichtbij weten te volgen. “Al is de drukte hier ongezien. Je kan niet gaan waar je wil, enkel de stroom volgen.”
 2. “Hij moest op de grond slapen, zij kochten appartementen aan zee”: Heeft koppel 1,5 miljoen euro afgetroggeld van zwakbegaafde vijftiger?
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  “Hij moest op de grond slapen, zij kochten appartemen­ten aan zee”: Heeft koppel 1,5 miljoen euro afgetrog­geld van zwakbegaaf­de vijftiger?

  “Schaamteloze feiten”, noemt de aanklager in de rechtbank het. Een koppel uit Leuven zou een zwakbegaafde vijftiger bijna anderhalf miljoen euro lichter hebben gemaakt. Ze namen de hulpbehoevende man in huis, maar zouden meer oog gehad hebben voor de royale erfenis die hij had verkregen na de dood van zijn ouders. “Het slachtoffer ging fel achteruit en hij kreeg ook ander eten dan de rest van het gezin.” Volgens het koppel hadden ze alleen maar ‘goede intenties’.