Er is nog geen consensus over de toekomstplannen met betrekking tot een fusie met de buurtgemeenten.
Volledig scherm
Er is nog geen consensus over de toekomstplannen met betrekking tot een fusie met de buurtgemeenten. © Kristien Bollen

Burgemeester Linter wil alle opties openhouden voor fusie met buurtgemeenten

LinterNaar aanleiding van de gemeenteraadscommissie riep Open Vld-fractieleider Eddy Ladang het gemeentebestuur van Linter op om snel te handelen inzake een fusie met de omringende gemeenten. Ladang sprak van een al te lakse houding van het bestuur die op termijn de gemeente met de rug tegen de muur zou plaatsen. Marc Wijnants (CD&), burgemeester van Linter, weerlegt nu het zogezegde passief optreden van zijn bestuur en vraagt om nuancering in het debat. 

 1. In tegenstelling tot berichtgeving Rode Kruis zijn noodgoederen zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44
  PREMIUM
  Glabbeek

  In tegenstel­ling tot berichtge­ving Rode Kruis zijn noodgoede­ren zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44

  Op initiatief van schepen van Welzijn Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) heeft de gemeente Glabbeek vrijdag het inzamelcentrum Glabbeek Helpt opgestart waar inwoners van Glabbeek en de regio het ganse weekend noodgoederen voor de door het noodweer zwaar getroffen regio’s konden gaan doneren. In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen zijn zulke spullen wél welkom voor de vele getroffen burgers. Ook vanavond kunnen mensen nog goederen doneren.
 1. ‘Glabbeek Helpt’ levert drie vrachtwagens en twaalf bestelwagens aan noodgoederen in Trooz, Pepinster en Verviers
  PREMIUM
  Glabbeek

  ‘Glabbeek Helpt’ levert drie vrachtwa­gens en twaalf bestelwa­gens aan noodgoede­ren in Trooz, Pepinster en Verviers

  De inzamelactie van de gemeente Glabbeek voor de slachtoffers van de zondvloed in Wallonië was een groot succes. De voorbije dagen heeft de organisatie van ‘Glabbeek Helpt’ maar liefst drie vrachtwagens en twaalf bestelwagens aan hulpgoederen geleverd in drie getroffen gemeentes. Meer dan 1.500 gezinnen uit Glabbeek en uit de regio hebben goederen geschonken.
 2. Twee bestuurders gewond bij ongeval
  Kortenaken/Linter

  Twee bestuur­ders gewond bij ongeval

  In de Baaistraat in Kortenaken zijn maandag rond 6.30 uur twee wagens met elkaar in aanrijding gekomen. In een bocht op de Baaistraat week één van de bestuurders af van zijn rijstrook en kwam hierbij in aanrijding met een voertuig welke uit de tegenovergestelde kwam gereden. Beide bestuurders raakten door de aanrijding licht gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis te Tienen. Beide bestuurders, een veertiger uit Linter en een vijftiger uit Kortenaken, legden een negatieve adem- en drugstest af. De politie kwam ter plaatse en deed de nodige vaststellingen.
 3. Gete valt niet te bedwingen
  Landen

  Gete valt niet te bedwingen

  Ook Landen kreeg het vandaag hard te verduren door de hevige regenval. Maar niet enkel de regen van vanochtend, maar ook de hoge waterstand van de Gete deed inwoners vrezen voor waterellende. Helaas werd hun vrees waarheid en in de loop van de dag trad de Gete uit haar oevers. Bewoners van de Eeuwfeeststraat, Broekstraat en Getestraat kwamen - opnieuw - onder water te staan. Voor de derde keer al op korte tijd. Ook de ‘vaderlanders’ waren niet tegen het stijgende water opgewassen. De brandweer plaatste wel wat pompen om (nog meer) water uit woningen te houden, al was het eerder dweilen met de kraan open.