Bruno Buteneers uit Neerhespen schreef een blijspel met een knipoog naar de coronapandemie: Het lab van dokter Van Flanst.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Buteneers uit Neerhespen schreef een blijspel met een knipoog naar de coronapandemie: Het lab van dokter Van Flanst. © rv

Bruno Buteneers uit Linter schrijft blijspel ‘Het lab van dokter Van Flanst’

LinterBruno Buteneers (40) uit Neerhespen publiceerde deze week zijn achtste toneelstuk. Het blijspel draagt de titel ‘Het lab van dokter Van Flanst’ en is een duidelijke knipoog naar de huidige coronahetze. Het stuk speelt zich voornamelijk af in een laboratorium waar de intriges en misverstanden zich blijven opstapelen. “Eenmaal een locatie of situatie me aanspreekt, komen de personages haast vanzelf tot leven”, zegt auteur Buteneers.

  1. Vanaf september tot eind 2022 geen huwelijken mogelijk in raadszaal : gemeente investeert in unieke trouwlocaties
    PREMIUM
    Glabbeek

    Vanaf september tot eind 2022 geen huwelijken mogelijk in raadszaal : gemeente investeert in unieke trouwloca­ties

    Glabbeek was afgelopen zomer de eerste gemeente in Vlaanderen die huwelijken in een trouwbos mogelijk maakte. Intussen volgde al enkele gemeenten dit voorbeeld. Maar het gemeentelijk trouwbos langs de Keibergstraat is intussen een jaar later overduidelijk een enorm groot succes. Daarom heeft de gemeente nu een nieuw permanent houten huwelijksprieeltje in haar trouwbos geplaatst en werd er geïnvesteerd in nieuw wit ceremoniemeubilair. En vanaf 1 september 2021 tot eind 2022 kunnen koppels ook trouwen in de prachtige setting van het kasteel van Attenrode-Wever. De gemeente huurt een deel van het kasteel tijdelijk als binnenlocatie tijdens de verbouwingen aan het gemeentehuis. “Bovendien blijven we al deze nieuwe huwelijksformules aan koppels aanbieden tegen de allerlaagste prijs in de ruime regio” aldus de burgemeester.