De burgemeester overhandigde de kaartjes aan het woonzorgcentrum.
Volledig scherm
De burgemeester overhandigde de kaartjes aan het woonzorgcentrum. © Bollen

Bewoners WZC Sorgvliet ontvangen kerstkaartjes

 1. ASSISEN. Beschuldigde Alinda tijdens laatste woord in proces over moord op bejaarde familieleden: “Ik snap niet dat iemand in staat is zoiets gruwelijks te doen”
  PREMIUM
  Leuven

  ASSISEN. Beschuldig­de Alinda tijdens laatste woord in proces over moord op bejaarde familiele­den: “Ik snap niet dat iemand in staat is zoiets gruwelijks te doen”

  Op de wellicht laatste dag van haar assisenproces heeft beschuldigde Alinda Van der Cruysen (47) het laatste woord gekregen. Het was geen verrassing dat ze als achternicht de dubbele moord op Jules Bogaerts (81) en Jeanne Jacobs (78) bleef ontkennen. “Ik vind het verschrikkelijk dat mensen denken dat ik daartoe in staat zou zijn”, las ze haar briefje voor. De jury gaat de rest van de dag in beraad over de schuldvraag.
 2. Bewoners WZC Sorgvliet krijgen als eerste prikje in Hageland: “In mei alvast weekje naar de zee”, reageert 91-jarige Simonne Frederickx
  PREMIUM
  Linter

  Bewoners WZC Sorgvliet krijgen als eerste prikje in Hageland: “In mei alvast weekje naar de zee”, reageert 91-jarige Simonne Frederickx

  In de Helen-Bosstraat in Linter leek vandaag, ondanks de dichte mist, de zon volop te schijnen. Liefst 69 bewoners van WZC Sorgvliet kregen er hun eerste prik van het Covid-vaccin. Slechts één bewoner wilde geen inenting. Ook hier slaagden dokters en verpleging erin om meer dan 5 dosissen uit een flesje te halen, waardoor ook al meteen enkele personeelsleden een allereerste spuitje toegediend kregen. De bewoonster die de eerste prik kreeg, is de 91-jarige Simonne Frederickx. Dat gebeurde met een grote glimlach: “Het weekje vakantie aan zee voor dit voorjaar is al geboekt”, vertelt de dame.
 1. ‘Hand in hand tegen armoede op het platteland’: Vzw Storzo krijgt 100.000 euro subsidies
  Geetbets

  ‘Hand in hand tegen armoede op het platteland’: Vzw Storzo krijgt 100.000 euro subsidies

  Door de coronacrisis worden veel jonge, kwetsbare gezinnen zwaar getroffen. Er is een groot risico dat bij deze kwetsbare gezinnen hun reeds beperkt sociaal netwerk wegvalt en ze heel geïsoleerd geraken. De Vlaamse Minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, Wouter Beke wil daarom projecten zoals dat van de vzw Storzo ondersteunen met een subsidie van 100.000 euro.
 2. Politiezone Getevallei merkt sinds tweede lockdown dat mensen het beu worden "De laatste weken heel wat meer inbreuken voor het niet dragen van het mondmasker”
  Tienen

  Politiezo­ne Getevallei merkt sinds tweede lockdown dat mensen het beu worden "De laatste weken heel wat meer inbreuken voor het niet dragen van het mondmasker”

  De politiezone Getevallei (Tienen-Hoegaarden-Landen-Linter-Zoutleeuw) schreef sinds begin november 101 pv’s uit voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Niet dat er zwoele lockdownfeestjes plaatsvonden, blijkbaar hebben we het vooral moeilijk met het dragen van een mondmasker waar moet, het respecteren van de avondklok en zijn er toch hier en daar samenscholingen.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie