Simonne Frederickx kreeg als eerste bewoonster van WZC Sorgvliet het vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Simonne Frederickx kreeg als eerste bewoonster van WZC Sorgvliet het vaccin. © Bollen

Bewoners WZC Sorgvliet krijgen als eerste prikje in Hageland: “In mei alvast weekje naar de zee”, reageert 91-jarige Simonne Frederickx

LinterIn de Helen-Bosstraat in Linter leek vandaag, ondanks de dichte mist, de zon volop te schijnen. Liefst 69 bewoners van WZC Sorgvliet kregen er hun eerste prik van het Covid-vaccin. Slechts één bewoner wilde geen inenting. Ook hier slaagden dokters en verpleging erin om meer dan 5 dosissen uit een flesje te halen, waardoor ook al meteen enkele personeelsleden een allereerste spuitje toegediend kregen. De bewoonster die de eerste prik kreeg, is de 91-jarige Simonne Frederickx. Dat gebeurde met een grote glimlach: “Het weekje vakantie aan zee voor dit voorjaar is al geboekt”, vertelt de dame.

 1. Bewoners woonzorgcentrum Den Boomgaard gevaccineerd: “In de oorlog wel veel erger meegemaakt dan zo’n prikje”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Bewoners woonzorg­cen­trum Den Boomgaard gevacci­neerd: “In de oorlog wel veel erger meegemaakt dan zo’n prikje”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Den Boomgaard in Glabbeek hebben vandaag een eerste vaccinatie gekregen. In totaal kregen 80 mensen een prik, van wie eentje in het ziekenhuis verblijft (niet coronagerelateerd, red.) en een andere, hij werd uitgerekend woensdag 99 jaar oud, weigerde het vaccin. Wij waren erbij en zagen hoe de meeste bewoners geen angst kenden en vooral blij waren met de inenting.
 2. Volgens burgemeester Peter Reekmans komen in onze regio enkel Glabbeek en Landen in aanmerking voor vaccinatiecentra
  Glabbeek

  Volgens burgemees­ter Peter Reekmans komen in onze regio enkel Glabbeek en Landen in aanmerking voor vaccinatie­cen­tra

  Eerder deze week kondigde men al aan dat er in de eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) een vaccinatiecentrum of -centra in Tienen zouden komen, juiste locatie nog ongekend. Daarover moeten de lokale besturen nog overleggen. Volgens burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans komen in onze regio enkel Hangaar 44 in Glabbeek en Loods E in Landen in aanmerking.
 1. Gemeenteraadslid pleit voor reflecterende huisnummers : “Hulpdiensten kunnen zo kostbare tijd winnen”
  Kortenaken

  Gemeente­raads­lid pleit voor reflecte­ren­de huisnum­mers : “Hulpdien­sten kunnen zo kostbare tijd winnen”

  Gemeenteraadslid Patrick Vandijck (Open VLD) wil dat het gemeentebestuur aan alle Kortenaakse gezinnen een reflecterend huisnummer bezorgt. “Te vaak verliezen hulpdiensten kostbare tijd om de juiste woning te vinden, omdat het huisnummer ontbreekt of heel slecht zichtbaar is” motiveert hij het voorstel dat hij tijdens de gemeenteraad toelichtte. “Corona doet ons nog meer het belang van gezondheid en veiligheid beseffen en in deze donkere dagen staan we nog eens extra stil bij de bereikbaarheid van onze woning in geval van nood” bedenkt gewezen burgemeester Patrick Vandijck. “Te vaak komt het voor dat de hulpdiensten kostbare tijd verliezen om de juiste woning te vinden, omdat het huisnummer ontbreekt of heel slecht zichtbaar is. Vooral ‘s nachts vormt die situatie een probleem”. Volgens het liberaal gemeenteraadslid kunnen reflecterende huisnummers een groot verschil maken en stelt hij aan de gemeenteraad voor om elk huisgezin hun reflecterend huisnummer ter beschikking te stellen. “Er zijn al gemeenten en steden, in Vlaanderen, die reflecterende huisnummers ter beschikking stellen en waar de inwoners samen met hun huisnummer instructies betreffende het aanbrengen in de bus kregen” besluit Vandijck.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"