1. Beplantingsacties voor de verdere vergroening : “Streven naar een proper, kwaliteitsvol openbaar domein”
  Tienen

  Beplan­tings­ac­ties voor de verdere vergroe­ning : “Streven naar een proper, kwaliteits­vol openbaar domein”

  In het najaar ’22 en voorjaar ’23 vinden er op verschillende locaties aanplantingswerken plaats in opdracht van de stad Tienen en in samenwerking met IGO en Regionaal Landschap Zuid-Hageland. Deze initiatieven kaderen in de intentie van de stad Tienen om de stad verder te vergroenen. De technische dienst en de dienst openbare werken van de stad Tienen zullen samen met IGO en Regionaal Landschap Zuid Hageland (RLZH) verschillende aanplantingsprojecten uitvoeren.
 1. Herinrichting Steenweg op Sint-Truiden voor meer fiets- en rijcomfort en hogere verkeersveiligheid in Walshoutem en Wezeren: “De onteigeningsplannen worden nu opgemaakt”
  Landen

  Herinrich­ting Steenweg op Sint-Trui­den voor meer fiets- en rijcomfort en hogere verkeers­vei­lig­heid in Walshoutem en Wezeren: “De onteige­nings­plan­nen worden nu opgemaakt”

  Wegen en Verkeer plant een volledige herinrichting van de Steenweg op Sint-Truiden (N80) tussen de Bormansstraat in Walshoutem en de Steenweg op Sint-Truiden in Gingelom. Het project loopt over een afstand van 3 km en omvat nieuwe fietsinfrastructuur, de aanpassing van een aantal kruispunten en nieuwe parkeerzones en de heraanleg van de rijweg. Tegelijkertijd zal Fluvius een gescheiden rioleringsstelsel voorzien.
 2. Bestuur Landen werkt aan maatregelen om gevolgen van extreme weersomstandigheden op te vangen: “We willen inwoners stimuleren om actief mee te werken”
  Landen

  Bestuur Landen werkt aan maatrege­len om gevolgen van extreme weersom­stan­dig­he­den op te vangen: “We willen inwoners stimuleren om actief mee te werken”

  Lange droogtes en lage grondwaterstanden, korte maar extreem hevige regenval met de bijhorende overstromingen. De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden, ook in Landen. Helaas zullen deze omstandigheden in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid vaker voorkomen. Lokaal bestuur Landen werkt aan maatregelen om de gevolgen hiervan zo goed mogelijk op te vangen.
 1. In de file staan is voortaan wat aangenamer door eerste mural in straatbeeld
  Tienen

  In de file staan is voortaan wat aangenamer door eerste mural in straat­beeld

  Je hebt het misschien al gemerkt, maar de betonnen muur aan de Bergévest krijgt een kleurtje; of kleurtjes.... Stilstaan in je auto aan en kruispunt (of in de file staan), dat is nu juist een plezier door het zicht op een prachtige muurschildering. Met passie voor street art wist Treepack dit project in Tienen tot realisatie te brengen. De eerste mural in onze stad is nog niet helemaal klaar, maar je kan toch al een plantenstreng verweven met water herkennen, samen met enkele andere dieren.
 1. In juni 2023 start de bouw van het nieuw waterzuiveringsstation
  Glabbeek

  In juni 2023 start de bouw van het nieuw waterzuive­rings­sta­ti­on

  Onder Dorpspartijbeleid ging de gemeente in 2013 onmiddellijk van start met een forse inhaalbeweging op vlak van waterzuivering. “Omdat er voor ons beleid amper werk van gemaakt werd door vorige gemeentebesturen. De grootste investeringen voor de afvalwaterzuivering in Glabbeek werden gespreid over de vorige legislatuur 2013-2018 en deze legislatuur 2019-2025: Via 9 collectoren wordt het afvalwater van alle deelgemeenten naar twee rioolwaterzuiveringsinstallaties gebracht. In 2016 werd het eerste waterzuiveringsstation gebouwd in deelgemeente Kapellen en de bouw van het tweede waterzuiveringsstation in deelgemeente Bunsbeek gaat van start in juni 2023 en zal klaar zijn tegen de zomer van 2024.
 2. Landen dooft openbare verlichting ‘s nachts vanaf 1 december
  Landen

  Landen dooft openbare verlich­ting ‘s nachts vanaf 1 december

  Het energieprijzendebat is actueler dan ooit. Ook voor lokale besturen wordt de druk op de meerjarenplanning enorm. Zo betaalde Landen bijvoorbeeld in 2021 ongeveer 130.000 euro voor de straatverlichting, terwijl de kosten voor 2022 op 465.000 euro worden geraamd. Landen neemt maatregelen om de toenemende energiekosten aan te passen. De gemeente zal vanaf 1 december de lichten doven tussen 23 uur en 5 uur, behalve vrijdag- en zaterdagnacht.
 1. Kinderopvang Zoutleeuw gaat mee met de tijd
  Zoutleeuw

  Kinderop­vang Zoutleeuw gaat mee met de tijd

  De voor- en naschoolse kinderopvang, georganiseerd door de stad Zoutleeuw, komt tegemoet aan de wensen en noden van haar jonge gezinnen met kinderen. Het feit dat de stad Zoutleeuw beschikt over 2 moderne en goed uitgeruste opvanglocaties is al langer gekend. “Als moderne organisatie willen we nu ook een antwoordt bieden aan de flexibiliteit die werkgevers van onze gezinnen verwachten”, zegt schepen Carine Winnen. “Ook het meer en meer toegepaste ‘telewerk’ vraagt enige versoepeling in de breng- en haalmomenten van de kinderen.”
 2. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.

Populair in HLN+ REGIO

 1. 68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknapbeurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”
  Glabbeek

  68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknap­beurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”

  Zo goed als de volledige gemeente Glabbeek zal in de komende acht jaar volledig vernieuwd zijn. Maar liefst 68 van de 70 straten die het dorp telt zullen tegen 2030 helemaal opgelapt zijn. Glabbeek telt voor deze omvangrijke oplapwerken 30 miljoen euro neer, maar kan bovendien rekenen op een subsidie van 22 miljoen euro. “Door de plannen over meerdere jaren te spreiden, kunnen we bovendien de hinder tot een minimum beperken”, verzekert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).
 2. Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmarkten en winterevenementen in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmark­ten en wintereve­ne­men­ten in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op

  Over een maand is het alweer zover. Dan zitten we met zijn allen aan de feesttafel. Vooraleer we Kerstmis vieren, kan je zowat overal terecht voor de traditionele kerstmarkt. Wij zorgden voor een handig overzicht van alle afspraken in Leuven en het Hageland. Van 25 november tot 7 januari: hier geniet je van de mooiste tijd van het jaar.
 3. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

  Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.
 4. 5x weekendtips in Leuven en het Hageland: van de grote intrede van Sinterklaas tot wandelen met Guy Swinnen en winkelen bij de Supermadammen
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  5x weekend­tips in Leuven en het Hageland: van de grote intrede van Sinter­klaas tot wandelen met Guy Swinnen en winkelen bij de Supermadam­men

  Nog geen plannen voor het weekend van 26 en 27 november? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden hebben.
 1. Na stad geeft ook provincie negatief advies voor moskee in Attenhoven
  Landen

  Na stad geeft ook provincie negatief advies voor moskee in Attenhoven

  Het stadsbestuur van Landen had het al gedaan, maar nu geeft ook het provinciebestuur een negatief advies op de aanvraag om in de Kalisgroenstraat in Attenhoven een moskee in te richten. “De erkenningsaanvraag van de lokale geloofsgemeenschap Nour Al Houda te Landen voldoet niet aan alle verplichtingen vermeld in artikel 7 van het Erkenningsdecreet Lokale Geloofsgemeenschappen van 22 oktober 2021”, klinkt het. De bal ligt nu in het kamp van de Vlaamse Regering, die de knoop moet doorhakken.
 1. Christoff Corten werkt na sterk 2022 al aan het seizoen 2023: “Weer op alle fronten vooraan meestrijden”
  autosport

  Christoff Corten werkt na sterk 2022 al aan het seizoen 2023: “Weer op alle fronten vooraan meestrij­den”

  Christoff Corten heeft in 2022 weer twee mooie lijnen op zijn palmares bij ingeschreven. De snelle man uit Tienen werd kampioen in de Porsche Endurance Trophy en vicekampioen in de Belcar Endurance Championship en dat na onder meer twee zeges in de Porsche Endurance Trophy. Meteen is hij ook al bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2023, waarin hij weer zijn kwaliteiten als uithoudingsracer pur sang in de verf wil zetten.
 2. Van gratis frietjes bij je reis tot korting in de apotheek: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van gratis frietjes bij je reis tot korting in de apotheek: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Leuven en het Hageland

  Deze week is het Black Friday, dé dag waarop je enorme kortingen kan scoren. Ook lokale ondernemers verwennen je dezer dagen met scherpe prijzen en leuke extraatjes. Onze redactie zocht 7 plaatsen in Leuven en het Hageland waar shoppen op Black Friday echt loont. Of je nu een nieuwe outfit zoekt of al met de kerstperiode in je hoofd zit: dit zijn de strafste acties in de regio.