Lint in lockdown.
Volledig scherm
Lint in lockdown. © Benoit De Freine

Sterftecijfer in Lint stijgt met 47%: “Corona? Neen, vergrijzing”

LINT46,67%: dat is het oversterftegetal in Lint van 2020 en daarmee zit de gemeente bij de top van het land. In de provincie staat het zelfs helemaal bovenaan. Toch gaat het maar om twintig extra overlijdens ten opzichte van 2019, van wie slechts een zevental door corona. Wat is dan wel de oorzaak? “We zijn enorm aan het vergrijzen.”

 1. Jochem (23) laat Waarloos kennismaken met fijne vleeswaren: “Allemaal ambachtelijk en ter plaatse bereid”
  Kontich

  Jochem (23) laat Waarloos kennisma­ken met fijne vleeswaren: “Allemaal ambachte­lijk en ter plaatse bereid”

  De inwoners van Waarloos kunnen binnenkort weer ambachtelijke vleeswaren gaan kopen in hun eigen dorp. De 23-jarige Jochem Van Dessel, die er eind vorig jaar al traiteurszaak Jovade opende, gaat nu ook huisbereide charcuterie aan de man brengen. Met een beperkt aanbod en enkel op bestelling, maar met de klemtoon op kwaliteit. “Ik verkoop alleen producten waar ik zelf achter sta.”
 2. Hippisch centrum Azelhof voelt gevolgen van lockdown in paardensector: “Wekenlang sluiten betekent financiële catastrofe”
  PREMIUM
  Koningshooikt

  Hippisch centrum Azelhof voelt gevolgen van lockdown in paardensec­tor: “Wekenlang sluiten betekent financiële catastrofe”

  Hippisch centrum Azelhof in Koningshooikt (Lier) ligt momenteel helemaal stil. Op verschillende plaatsen in Europa was er recent een uitbraak van het voor paarden erg gevaarlijke en besmettelijke rhinopneumonievirus, waardoor de paardensector nu in lockdown is. “Een catastrofe”, noemt eigenaar Mike Hazebroek van Azelhof de situatie. En dat terwijl corona Hazebroeks omzet in het voorbije jaar al halveerde.
 1. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt

 2. Aanhangwagen gaat overkop na slippartij
  Play

  Aanhangwa­gen gaat overkop na slippartij