Directeur Karen Dierckx kan de schrijnende situaties in de Vlaamse scholen niet langer aanzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Karen Dierckx kan de schrijnende situaties in de Vlaamse scholen niet langer aanzien. © Klaas De Scheirder

Schooldirecteur spreekt beleidsmakers en onderwijsspecialisten aan aan: “Stop met nieuwsbrieven op te stellen en kom mee les geven”

LINTDirecteur Karen Dierckx van de basisschool De Lintwijzer kan het niet langer aanzien en doet een warme oproep aan beleidsmakers, onderwijsspecialisten, inspectie- en pedagogische begeleidingsdiensten. “Stop met inspecties uit te voeren en nieuwsbrieven op te stellen en kom mee les geven in onze scholen.”

  1. Onderwijsvakbond vernietigend voor voorstel om mensen met enkel secundair diploma voor klas te laten staan: “Hallucinant idee dat kwaliteit verder zal doen afbrokkelen”

    Onderwijs­vak­bond vernieti­gend voor voorstel om mensen met enkel secundair diploma voor klas te laten staan: “Halluci­nant idee dat kwaliteit verder zal doen afbrokke­len”

    Nu scholen geen leerkrachten meer vinden, willen de koepels in hun plaats een legertje mensen zónder lerarendiploma aanwerven. Van de koepel van steden en gemeenten (OVSG) mogen ook mensen met enkel een middelbaar diploma mee voor de klas staan. "We worden gedwongen om dit op tafel te leggen", zegt algemeen directeur Patriek Delbaere in de Mediahuis-kranten. De Christelijke Onderwijscentrale (COC), de grootste onderwijsvakbond in Vlaanderen, reageert vernietigend. “Dit hallucinant idee zal de onderwijskwaliteit verder doen afbrokkelen”, zegt Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal van de COC, die ook waarschuwt over de onvrede die sluimert in het onderwijsveld. “Er hangt elektriciteit in de lucht.”