Er zal onder andere extra geïnvesteerd worden in de zomerschool (archiefbeeld).
Volledig scherm
Er zal onder andere extra geïnvesteerd worden in de zomerschool (archiefbeeld). © Henk Deleu

Lint investeert met vrijgekomen budget van gemeenteschool in flankerend onderwijs

LINTDoor de overheveling van de gemeentelijke basisschool De Lintwijzer aan het GO!-gemeenschapsonderwijs, komt er een groot budget vrij bij de gemeente om te investeren in onderwijs. Deze legislatuur nog wordt er ruim driehonderdduizend euro vrijgehouden voor flankerend onderwijs zoals de zomerschool. “Niet meer dan normaal om vrijgekomen budget alsnog in onze kinderen te steken.”

  1. Lint draagt gemeenteschool De Lintwijzer over aan gemeenschapsonderwijs: “Niet uitgerust om als klein bestuur hoogstaand onderwijs te organiseren”
    LINT

    Lint draagt gemeente­school De Lintwijzer over aan gemeen­schaps­on­der­wijs: “Niet uitgerust om als klein bestuur hoogstaand onderwijs te organise­ren”

    Het gemeentebestuur van Lint wil niet langer instaan voor de organisatie van de gemeentelijke basisschool (GBS) De Lintwijzer. De school zal overgedragen worden aan het GO!-gemeenschapsonderwijs en dus niet meer onder de vleugels van het lokaal bestuur opereren. “We stellen vast dat een klein lokaal bestuur zoals het onze niet langer uitgerust is om kwalitatief hoogstaand onderwijs te organiseren.”