CEO Glenn Roggeman (vooraan) begeleidt de rondleiding zelf.
Volledig scherm
CEO Glenn Roggeman (vooraan) begeleidt de rondleiding zelf. © Sander Bral

Filmstudio AED zet deuren open

LINTDe AED filmstudio's in Lint openden gisterenavond de deuren voor het goede doel. Op initiatief van Gina Cleerbout uit Lint werd er voor bijna tweehonderd bezoekers een rondleiding gegeven binnen het filmstudiocomplex. Gina verloor in 2010 haar 26-jarige dochter Stefanie aan een zeldzame spierziekte. De opbrengst van de rondleiding gaat integraal naar Spierziekten Vlaanderen.

 1. Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth organiseert jobdag: “Ook voor vrijwilligers”
  Duffel

  Woonzorg­cen­trum Sint-Elisabeth organi­seert jobdag: “Ook voor vrijwilli­gers”

  De medewerkers van het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel organiseren op dinsdag 23 augustus een jobdag. Tijdens het evenement geven medewerkers extra info over zowel de vrijwilligerswerking als andere vacatures in het woonzorgcentrum. “Met deze jobdag willen we mensen warm maken om vrijwilligerswerk te komen doen bij ons. Verder staan er nog een aantal vacatures open die we graag willen invullen met gemotiveerde en enthousiaste sollicitanten”, vertelt Bruno Vansteenwegen, beleidscoördinator zorg.
 1. UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpubliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpu­bliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”

  Na meer dan tien jaar renoveren gaat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eind september eindelijk weer open. Ofwel nu al hét scharnierpunt van het decennium voor de Koekenstad als culturele en toeristische hoofdstad van Vlaanderen. Deze week testen ‘De Schoonste Honderd’ — inclusief onze man — het museum als generale repetitie voor september. “Na meer dan tien jaar sluiting is het erg belangrijk terug voeling te krijgen met het publiek.”
 2. Stadsbestuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”
  ANTWERP PRIDE

  Stadsbe­stuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”

  Antwerp Pride 2022 is nu volledig van start gegaan met een spetterend openingsfeest in OLT Rivierenhof - en een klein akkefietje met Liliane Saint-Pierre in de marge. Momenteel wordt de festivalsite op de Zuiderkaaien naarstig opgebouwd en alles in gereedheid gebracht voor de Parade op zaterdag. Maar eerst passeert het team achter Pride nog in het stadhuis voor een officieel bezoek.