(archiefbeeld)
Volledig scherm
(archiefbeeld) © Tessa Kraan

Eerste prikzondag trok 1.099 kinderen aan, dit weekend worden kinderen opnieuw gevaccineerd

ZORAIn het vaccinatiecentrum ZORA bij AED Studios in Lint worden kinderen tussen vijf en elf jaar voornamelijk op zondagen gevaccineerd. Afgelopen zondag konden 1.099 kinderen ingeënt worden tegen het virus. Het vaccinatiecentrum spreekt van een succes en hoopt zondag opnieuw op een hoge opkomst.

  1. FJC start lotgenotengroep voor mannelijke slachtoffers partnergeweld: “De politie-inspectrice zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”
    PREMIUM
    Mechelen

    FJC start lotgenoten­groep voor mannelijke slachtof­fers partnerge­weld: “De politie-inspectri­ce zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”

    “De politie-inspectrice zei: ‘Geef nu maar toe. U bent de man dus u bent de dader’. Het gaf mijn ex carte blanche voor nog meer geweld.” Een slachtoffer van partnergeweld getuigt over de muur van ongeloof waar hij als man op botste toen hij om hulp zocht en hij is lang niet alleen. Volgens cijfers wordt een man op vijf het slachtoffer van partnergeweld, maar ze worden heel vaak niet geloofd. FJC Mechelen wil het taboe doorbreken en richtte een lotgenotengroep op. Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir kwam maandag luisteren.