Laurent Kennes
Volledig scherm
Laurent Kennes © BELGA

Verdediging pleit vrijspraak voor Van Eyken en Boigelot: “Marc Dellea is gestorven nadat de beschuldigden uit het appartement vertrokken”

Linkebeek, BrusselHet tijdstip van overlijden van Marc Dellea vormt het struikelblok in het dossier van de aanklager. Dat argumenteerde Laurent Kennes, een van de advocaten van Christian Van Eyken, dinsdag voor het hof van beroep van Brussel. 

 1. 26 leerlingen en 9 leerkrachten van Jan Ruusbroec besmet met coronavirus, maar lessen kunnen maandag deels hervatten
  Ruisbroek

  26 leerlingen en 9 leerkrach­ten van Jan Ruusbroec besmet met coronavi­rus, maar lessen kunnen maandag deels hervatten

  Na meer dan 240 testen bij de Ruisbroekse basisschool Jan Ruusbroec blijkt dat 26 leerlingen en 9 leerkracht besmet zijn met het coronavirus. De 35 personen moeten nu tien dagen in isolatie terwijl hun families in quarantaine moeten. Vanaf maandag kunnen de negatief geteste personen opnieuw naar school, maar enkele klassen zullen wel pas later van start gaan.
 2. Asbestvervuiling na inferno: twee scholen en twee kinderdagverblijven geëvacueerd, omwonenden moeten binnenblijven
  Sint-Pieters-Leeuw
  2

  Asbestver­vui­ling na inferno: twee scholen en twee kinderdag­ver­blij­ven geëvacu­eerd, omwonenden moeten binnenblij­ven

  De gevolgen van de grote industriebrand in Sint-Pieters-Leeuw van donderdagnacht tonen zich. Alle leerlingen van twee scholen zijn vrijdagochtend terug naar huis gestuurd en omwonenden in een straal van vijfhonderd meter mogen hun woning niet verlaten. Dit omdat er heel wat asbest is vrijgekomen bij de brand. Ook het gemeentelijke rampenplan werd vrijdagochtend afgekondigd.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen