De Sint-Sebastiaanskerk in Linkebeek.
Volledig scherm
De Sint-Sebastiaanskerk in Linkebeek. © Google Maps

Sint-Sebastiaanskerk blijft open in coronatijden

LinkebeekDe Sint-Sebastiaankerk in Linkebeek blijft ook in coronatijden op bepaalde uren open voor mensen die willen bidden of mediteren. Vieringen kunnen er door corona niet plaatsvinden. 

 1. Mensensmokkelbende randt vrouwelijke slachtoffers aan: tot 8 jaar cel gevorderd
  Brussel

  Mensensmok­kel­ben­de randt vrouwelij­ke slachtof­fers aan: tot 8 jaar cel gevorderd

  Negen Soedanezen die deel zouden hebben uitgemaakt van een bende mensensmokkelaars riskeren tot 8 jaar cel. De beklaagden zouden minstens vanaf december 2019 transmigranten geronseld hebben in het Brusselse Maximiliaanpark om ze naar een snelwegparking vlak bij het Groot-hertogdom Luxemburg te brengen en ze daar op vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk te zetten. Een aantal leden van de organisatie zou ook vrouwelijke slachtoffers aangerand en bedreigd hebben.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 3. Wat is er aan de hand in de Versailleswijk? “Een afvalcontainer in brand steken ... Je weet toch dat je ouders dat moeten betalen?”
  PREMIUM
  Neder-over-Heembeek

  Wat is er aan de hand in de Versailles­wijk? “Een afvalcon­tai­ner in brand steken ... Je weet toch dat je ouders dat moeten betalen?”

  Drie dagen op rij hadden jongeren uit de Versailleswijk in Neder-over-Heembeek ruzie met de politie. Ze staken vuilniscontainers in brand en gooiden volgens de politie met projectielen naar agenten. Wij trokken naar de buurt om te praten met bewoners. Wat is er aan de hand? “Het gaat altijd goed met de politie, tot er agenten komen die ons niet kennen ..”
 1. Geen kwaad opzet bij dodelijke brand Linkebeek: inwoners leggen bloemen neer aan vernielde woning
  Linkebeek

  Geen kwaad opzet bij dodelijke brand Linkebeek: inwoners leggen bloemen neer aan vernielde woning

  Er is nog geen duidelijkheid over de dodelijke brand die vrijdagnamiddag woedde in de Stationsstraat in Linkebeek. Daarbij kwam één persoon om het leven. Het parket Halle-Vilvoorde stelde een branddeskundige aan. “Die vond alvast geen elementen die wijzen op kwaad opzet”, laat woordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde weten. “Er is een lichaam aangetroffen maar dat kon nog niet geïdentificeerd worden. Maandag wordt er nog een autopsie uitgevoerd.” Vermoedelijk gaat het om een dertiger die op de bovenverdieping woonde. Enkele Linkebekenaren die meeleven met getroffen families legden dit weekend bloemen neer aan de woning. Tot zaterdagmiddag was de Stationsstraat afgesloten voor het verkeer maar intussen is de weg opnieuw opengesteld.
 2. Weduwe Sharia4Belgium-oprichter krijgt 5 jaar cel
  Brussel

  Weduwe Sharia4Belgium-oprichter krijgt 5 jaar cel

  Faiza H., de weduwe van Feisal Yamoun, een van de mede-oprichters van Sharia4Belgium, is veroordeeld tot 5 jaar cel. De vrouw was in april 2013 haar echtgenoot achterna gereisd naar Syrië en had zich daar net als hem aangesloten bij terreurgroep Majlis Shura Al Mujahidin. Na diens overlijden was ze hertrouwd met een andere Syrië-strijder, die zich aansloot bij Jabhat Al Nusra en samen met hem zou ze zich momenteel in noord-west-Syrië bevinden.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"