Volledig scherm
© BELGA

Getuige in zaak rond moord op Marc Dellea: “Sylvia vroeg of ik niemand kende die hem wilde vermoorden”

LinkebeekOp het beroepsproces tegen Christian Van Eyken en Sylvia Boigelot heeft een kennis van haar hen in nauwe schoentjes gebracht. “Sylvia vertelde me dat Marc haar weer seksueel misbruikt had. Ze zei dat ze op het punt stond om hem te willen vermoorden en vroeg me of ik niemand kende. Ze klonk serieus.” 

 1. Agenten vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtoffer verwondingen heeft opgelopen”
  PREMIUM
  Brussel

  Agenten vrijgespro­ken voor buitenspo­rig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtof­fer verwondin­gen heeft opgelopen”

  Drie agenten zijn vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen een arrestant, dat 8 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. De man liep een schedelbreuk, een gebroken neus en gescheurde trommelvliezen op. Naar eigen zeggen werd hij het slachtoffer van brutaal politiegeweld. Eerder had het parket ook al de vrijspraak gevorderd. De rechter volgde dit nu: “De rechtbank kon niet met zekerheid vaststellen hoe en waar het slachtoffer zijn verwondingen had opgelopen”, klonk het in het vonnis.
 2. Eerstelijnszone Zennevallei coördineert binnenkort grote prikcampagne: “Hopelijk in mei starten met vaccinatie van bevolking”
  PREMIUM
  Halle

  Eerste­lijns­zo­ne Zenneval­lei coördi­neert binnenkort grote prikcampag­ne: “Hopelijk in mei starten met vaccinatie van bevolking”

  De Eerstelijnszone Zennevallei overlegt volgende week met gemeentebesturen, artsen, apothekers en andere zorgverstrekkers over de vaccinatie van de 135.000 inwoners. Hoeveel vaccinatiecentra er moeten ingericht worden is nog onduidelijk, maar voorzitter Johan Luyckfasseel en zijn team treffen achter de schermen wel al de voorbereidingen. “De samenwerking verloopt prima”, zegt hij. “Als alles volgens plan verloopt, kunnen we de bevolking vanaf mei vaccineren.”
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"