Het gemeentehuis en het OCMW van Linkebeek blijven voorlopig gesloten.
Volledig scherm
Het gemeentehuis en het OCMW van Linkebeek blijven voorlopig gesloten. © Mozkito

Gemeentehuis en OCMW-gebouw Linkebeek sluiten de deuren tot eind juli nadat personeelslid besmet blijkt met corona

Het gemeentehuis en het OCMW-gebouw van Linkebeek hebben de deuren gesloten nadat een personeelslid positief testte op het coronavirus. De gemeentelijke gebouwen blijven al zeker gesloten tot eind juli.

 1. De coronacijfers in Linkebeek van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Linkebeek van donderdag 15 oktober

  In Linkebeek zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 35 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Linkebeek op 745 te liggen. Omdat Linkebeek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. AZ Sint-Maria zit aan maximumcapaciteit COVID-19-patiënten. Medisch directeur waarschuwt: “Nu ons gedrag veranderen of we gaan het ons beklagen”
  PREMIUM

  AZ Sint-Ma­ria zit aan maximumca­pa­ci­teit CO­VID-19-patiënten. Medisch directeur waarschuwt: “Nu ons gedrag veranderen of we gaan het ons beklagen”

  “Het is vijf voor twaalf. Iedereen moet de coronaregels strikter naleven of dit wordt een ramp.” Medisch directeur Elke Haest van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria roept iedereen op om zich aan de maatregelen te houden. “Anders komt de reguliere zorg opnieuw in gevaar en ook dat kan levens kosten”, vertelt ze. Op de spoedafdeling worden steeds vaker besmettingen met COVID-19 vastgesteld en ook het aantal zieke personeelsleden stijgt. De COVID-19-afdeling heeft zelfs de maximumcapaciteit bereikt.
 2. Van ontbijt tot diner... Met onze takeaway-tips hoef je vandaag niet in de keuken te staan
  PREMIUM
  Zennevallei

  Van ontbijt tot diner... Met onze takeaway-tips hoef je vandaag niet in de keuken te staan

  De horeca is opnieuw overgeschakeld naar takeaway en HLN.be helpt de uitbaters om hun zaak in de kijker te zetten. Niet enkel restaurants zetten afhaalmenu’s in de kijker. Wij checkten de lijst en wat bleek? Van het ontbijt over de lunch naar het diner… Je kan de hele dag takeaway eten in onze buurt. Enkele tips op een rijtje voor wie echt geen zin heeft om de keuken te staan.