De Rechtestraat in Lille.
Volledig scherm
De Rechtestraat in Lille. © Jef Van Nooten

Zone 30 in alle deeldorpen, snelle busverbinding naar Antwerpen en veel minder zwaar vervoer door de dorpen: gemeente stelt nieuw mobiliteitsplan met 100 actiepunten op

LilleDe gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor de voorlopige vaststelling van het nieuwe mobiliteitsplan. In maart zal het normaal definitief goedgekeurd worden. Het bestuur wil in elke dorpskern een zone 30 invoeren, ze willen een snelle busverbinding naar Antwerpen en het zwaar verkeer moet zoveel mogelijk geweerd worden. Het plan bestaat uit een honderdtal actiepunten.

  1. 17-jarige jongen wordt zomaar tanden uitgeklopt op Chirofuif: “Geweld in het uitgaansleven is blijkbaar normaal geworden”
    Malle/Brecht

    17-jarige jongen wordt zomaar tanden uitgeklopt op Chirofuif: “Geweld in het uitgaansle­ven is blijkbaar normaal geworden”

    “Onze zoon kan lange tijd alleen maar sapjes en vloeibaar eten binnenkrijgen. Maar ook mentaal draagt hij de gevolgen”, zuchten de ouders van een 17-jarige jongen uit Malle. Op een Chirofuif in Malle kreeg hij zonder aanleiding een loeiharde klap in zijn gezicht. “Onze kinderen zouden toch onbezonnen moeten kunnen feesten?”, zijn de ouders ten einde raad. “Het is wekelijkse kost geworden dat onze politiediensten worden opgeroepen”, erkent de burgemeester.