Een medewerker van een terras brengt drinken op een dienblad naar klanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van een terras brengt drinken op een dienblad naar klanten. © ANP XTRA

Terrassen weer open op 8 mei: wat doet Lille als steun voor de horeca?

LilleDe horeca mag – als de coronacijfers niet verslechteren – op 8 mei weer klanten ontvangen. Wel alleen buiten op het terras. Uit een rondvraag bij het gemeentebesturen blijkt nu dat er heel wat aanvragen voor extra terrassen komen. Bijna overal staat het plaatselijke bestuur dat ook toe en worden er zelfs geen belastingen geheven voor zover die er al zijn. Maar wat doet uw gemeente? In Lille mogen ze onder meer de terrassen flink uitbreiden.

  1. Boeren én gemeentebestuur geven krachtig signaal aan Vlaamse regering: “Landbouw moet in Zoersel kunnen blijven bestaan”
    PREMIUM
    Zoersel

    Boeren én gemeentebe­stuur geven krachtig signaal aan Vlaamse regering: “Landbouw moet in Zoersel kunnen blijven bestaan”

    In het landelijke Zoersel beroert het Vlaams stikstofakkoord de gemoederen. Het gemeentebestuur heeft in samenspraak met de boeren een advies geschreven aan de Vlaamse regering. Dat werd maandagmiddag op het gemeentehuis door de burgemeester, schepenen en landbouwers ondertekend. Zij pleiten onder meer voor voldoende steun in innovatieve technieken om de uitstoot van stikstof in te kunnen perken.