De spanning is te snijden tijdens de tweedstrijd tussen Van Aert en Van der Poel.
Volledig scherm
De spanning is te snijden tijdens de tweedstrijd tussen Van Aert en Van der Poel. © Wouter Demuynck

Supporters verbijten ontgoocheling na tweede plaats voor Wout van Aert: “Ze waren elkaar waard maar de beste heeft gewonnen, zeker?”

lilleHet was zondagnamiddag tijdens het WK veldrijden nagelbijten geblazen in het parochiecentrum van Lille. Tientallen fans van Wout van Aert zagen op groot scherm hoe de voorspelde tweestrijd met Mathieu Van der Poel er kwam, maar de Lillenaar trok uiteindelijk in de sprint aan het kortste eind. Tot ontgoocheling van zijn supporters. “Die twee jongens hebben de hele koers gemaakt tegen een tempo dat bijna niemand aankan”, klonk het ook vol ontzag.

 1. Twee windturbines toornen uit boven bedrijfsterrein in Beerse: “Groene stroom wordt gebruikt in productieproces van bedrijf, de rest gaat naar het elektriciteitsnet”

  Twee windturbi­nes toornen uit boven bedrijfs­ter­rein in Beerse: “Groene stroom wordt gebruikt in productie­pro­ces van bedrijf, de rest gaat naar het elektrici­teits­net”

  Bij Wienerberger in Beerse zijn zaterdag twee nieuwe windturbines in gebruik genomen. De installatie van de turbines is een volgende stap in de strategie van Wienerberger om steeds meer hernieuwbare energie te gebruiken voor zijn productieprocessen. De aanwezigheid van Vlaams Minister President Jan Jambon lokte onverwachts enkele boze boeren naar het terrein.
  Beerse
 2. Loredana trapt ‘Muziek aan het Kasteel’ op gang

  Loredana trapt ‘Muziek aan het Kasteel’ op gang

  Nu de lente aangebroken is, mogen we nog meer beginnen uitkijken naar een goed gevulde zomer. Op het programma is ‘Muziek aan het Kasteel’ een vaste waarde. Domein de Renesse in Oostmalle vormt het decor voor die resem muzikale donderdagavonden. Zangeres Loredana, vooral bekend van 2 Fabiola dat ze vormt met haar echtgenoot en deejay Pat Krimson, mag de reeks op gang trappen op 27 juli. Dat heeft de organisatie zopas bekendgemaakt. Ook op 3, 10, 17 en 24 augustus kan je een optreden bijwonen in Domein de Renesse.
  Malle
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Groots eerbetoon aan Zjef Vanuytsel op Na Fir Bolg: “Onder meer Jan De Wilde, Klaas Delrue, Raymond van het Groenewoud en Jan De Smet komen langs”

  Groots eerbetoon aan Zjef Vanuytsel op Na Fir Bolg: “Onder meer Jan De Wilde, Klaas Delrue, Raymond van het Groenewoud en Jan De Smet komen langs”

  Op zondag 9 juli pakt het Na Fir Bolg Festival in Vorselaar uit met een opvallende hommage aan de legendarische Vlaamse zanger en songwriter Zjef Vanuytsel. “Een mooi eerbetoon aan de zanger zal die dag plaatsvinden op ons festival”, klinkt het. ‘De Zotte Morgen’, ‘Houten Kop’ en ‘tussen Antwerpen en Rotterdam’ hebben tot op de dag van vandaag een grote invloed op muzikanten en de talrijke fans.
  Vorselaar
 3. Uitbaters De Schranshoeve planten eigen wijngaard aan: “Lokaler dan druiven uit onze eigen tuin voor onze wijnen gaat het niet meer worden”

  Uitbaters De Schranshoe­ve planten eigen wijngaard aan: “Lokaler dan druiven uit onze eigen tuin voor onze wijnen gaat het niet meer worden”

  Achteraan op het domein van De Schranshoeve in Vorselaar werd zaterdagochtend flink gewerkt en gezwoegd tijdens de aanplant van een heuse wijngaard. Op twee percelen achter de brasserie kregen zo’n 200 planten hun eigen plekje in een wijnrank. Uitbaatster en kok bij De Schranshoeve Maxime Van Opstal ging een tijdje geleden in zee met het Limburgse wijndomein Hoenshof voor het maken van een eigen wijn ‘Het Verboden Gras’.
  Vorselaar