Ruben B. - Tibau Verelst
Volledig scherm
Ruben B. - Tibau Verelst © JVN

Ruben B. (22) kent zijn straf voor ongeval waarbij Tibau (18) omkwam: 18 maanden effectieve celstraf

De politierechtbank in Turnhout heeft Ruben B. (22) veroordeeld tot een celstraf van 36 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk en een rijverbod van vijf jaar. Politierechter Paul Draulans legde hem ook nog een alcoholslot op gedurende drie jaar. Tot slot kreeg hij ook nog een boete van 10.000 euro opgelegd, waarvan de helft met uitstel. De jonge twintiger was de bestuurder van de wagen die een ongeval kreeg op 10 mei vorig jaar waarbij de 18-jarige Tibau Verelst het leven liet. Na het ongeval doken verschillende filmpjes op waarbij B. totaal onverantwoord rijgedrag vertoonde.

 1. Sunrise Festival verwacht zo’n 45.000 bezoekers: “Strand, water en bos. Het gedroomde decor voor een festival”
  PREMIUM
  Lille

  Sunrise Festival verwacht zo’n 45.000 bezoekers: “Strand, water en bos. Het gedroomde decor voor een festival”

  Twee volzette campings en gemiddeld zo’n 15.000 festivalgangers per dag. Het Sunrise Festival op de Lilse Bergen - dat vrijdag start en tot zondag duurt - stevent sowieso af op een recordeditie. Als het weer nu echt wil meezitten, vliegen er misschien nog wel een boel tickets de deur uit. “De vorige editie hadden we 30.000 bezoekers dus we maken een serieuze sprong voorwaarts”, zegt organisator Marijn Venmans. “Het is duidelijk dat de muziekliefhebbers er zin in hebben.”
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.