Links: daders Jan Somers (rood hemd), Igor Veys (witte trui) en Kevin Willemse (achteraan).
Rechts: Slachtoffer Gert Van Roy met zijn pasgeboren dochtertje Liesje.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: daders Jan Somers (rood hemd), Igor Veys (witte trui) en Kevin Willemse (achteraan). Rechts: Slachtoffer Gert Van Roy met zijn pasgeboren dochtertje Liesje. © Klaas De Scheirder/RV

RECONSTRUCTIE. Een jonge vader wil na het werk naar vrouw en kind, maar kruist het pad van een stel psychopaten: “Waarom we het gedaan hebben? Voor de kick”

Halverwege de zomer van 2001 zit de werkavond van barman Gert Van Roy (30) uit Hemiksem erop. Snel nog even afsluiten en dan naar huis, naar zijn vrouw en 7 maanden jonge dochtertje. Maar een stel twintigers beslist daar anders over: vijf dagen later wordt het zwaar toegetakelde lichaam van de jonge vader teruggevonden. En zo mogelijk nog ontstellender dan de feiten zelf, is de onverschilligheid waarmee de jonge daders op hun assisenproces verschijnen.

 1. Lokaal bestuur Beerse schrijft kritisch advies voor stikstofplan Vlaamse regering
  PREMIUM
  Beerse

  Lokaal bestuur Beerse schrijft kritisch advies voor stikstof­plan Vlaamse regering

  Het plan Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) – het zogenaamde stikstofakkoord van de Vlaamse regering – kan in Beerse niet meteen op héél veel animo rekenen. In een advies bladzijden lang, plaatst het lokale bestuur van Beerse heel wat bedenkingen en spreekt het zelfs over schendingen van het gelijkheidsbeginsel en zorgvuldigheidsbeginsel. Ook de onzekerheid rond het Turnhouts Vennengebied wordt aangehaald.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.