Links: daders Jan Somers (rood hemd), Igor Veys (witte trui) en Kevin Willemse (achteraan).
Rechts: Slachtoffer Gert Van Roy met zijn pasgeboren dochtertje Liesje.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: daders Jan Somers (rood hemd), Igor Veys (witte trui) en Kevin Willemse (achteraan). Rechts: Slachtoffer Gert Van Roy met zijn pasgeboren dochtertje Liesje. © Klaas De Scheirder/RV

RECONSTRUCTIE. Een jonge vader wil na het werk naar vrouw en kind, maar kruist het pad van een stel psychopaten: “Waarom we het gedaan hebben? Voor de kick”

Halverwege de zomer van 2001 zit de werkavond van barman Gert Van Roy (30) uit Hemiksem erop. Snel nog even afsluiten en dan naar huis, naar zijn vrouw en 7 maanden jonge dochtertje. Maar een stel twintigers beslist daar anders over: vijf dagen later wordt het zwaar toegetakelde lichaam van de jonge vader teruggevonden. En zo mogelijk nog ontstellender dan de feiten zelf, is de onverschilligheid waarmee de jonge daders op hun assisenproces verschijnen.

 1. Vandalen zagen in drie bomen van eeuw oud en laten boodschap achter: “Vuil groen rotzakken”
  Tielen

  Vandalen zagen in drie bomen van eeuw oud en laten boodschap achter: “Vuil groen rotzakken”

  Vandalen hebben drie bomen van zo’n honderd jaar oud op de Balderij in Tielen ingezaagd. De vrees bestaat dat de bomen het niet gaan halen. De ‘techniek’ werd eerder ook al eens twee keer toegepast in het natuurgebied De Liereman in Oud-Turnhout. In de Balderij lieten de vandalen nog wel een boodschap achter in de vorm van aan blad papier met een geprinte boodschap ‘vuil groen rotzakken’. De politie is een onderzoek gestart.
 2. RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiskamerkaffee Polemiek zeker de moeite
  PREMIUM
  Herenthout

  RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiska­merkaf­fee Polemiek zeker de moeite

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Huiskamerkaffee Polemiek in Herenthout. Zaakvoerders Paul Vervoort en Mieke Lieven ontvangen je er in hun vroegere woonkamer, die omgebouwd werd tot horecazaak waar je in de weekends kan proeven van ‘Broewet of een krokske’ en bij ‘Miejer hoenger’ van onder meer een Chili Con Carne.