Lilse Bergen.
Volledig scherm
Lilse Bergen. © Peter Vanderveken

Provincie neemt bestuur Lilse Bergen over en investeert meteen 1,5 miljoen euro

LilleDe provincie Antwerpen neemt op 1 januari het recreatiedomein De Lilse Bergen definitief over. Die bestaan dan overigens veertig jaar. De provincie zal de komende tijd zo’n anderhalf miljoen euro investeren. De gemeente Lille blijft ook inspraak hebben in de werking van het domein.

 1. Lockdownfeestje stilgelegd in Turnhout: jongeren verstoppen zich in kleerkasten
  Turnhout/Beerse

  Lockdown­feest­je stilgelegd in Turnhout: jongeren verstoppen zich in kleerkas­ten

  Interventieploegen van de politie Regio Turnhout hebben zaterdagnacht rond 3.30 uur een lockdownfeestje stilgelegd in de Franz Joostensttraat. Er werden zeven jongeren betrapt waarvan er zich zes probeerden te verstoppen in een kleerkast. Er waren de voorbije maanden al meerdere klachten over hetzelfde appartement. Ook in Lille, Beerse en Kasterlee waren er meldingen van nachtlawaai, maar daar konden geen vaststellingen gedaan worden.
 2. Zalfenkermis krijgt sowieso 50ste editie: “Geen beter moment om Sint-Antonius te vereren dan nu”
  Malle

  Zalfenker­mis krijgt sowieso 50ste editie: “Geen beter moment om Sint-Antonius te vereren dan nu”

  De Zalfenkermis krijgt voor zijn vijftigste editie op 16 januari 2021 een nieuwe, coronaveilige invulling. Hoewel alle activiteiten tot eind januari 2021 verboden zijn, wil het Zalfencomité de dag niet onopgemerkt laten voorbijgaan. “Er is geen beter moment om Sint-Antonius, de beschermheilige tegen onheil, te vereren dan nu”, meent voorzitter Harry Hendrickx. Zitten al in de pijplijn: een bedevaart in kleine groepjes, een wedstrijd voor meest originele mondmasker en een virtuele tentoonstelling.
 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Eye-Opener Decors wil één ultieme kinderdroom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”
  Balen/Lommel/Pelt

  Eye-Ope­ner Decors wil één ultieme kinder­droom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”

  Het decorbedrijf Eye-Opener uit Balen en Lommel, dat zich sinds de lockdown in maart als kersvers bedrijf heeft toegelegd op het uittekenen en bouwen van unieke speelhuisjes/sprookjeskastelen gaat zich eventjes omvormen tot ‘Droom-Opener’. Het bedrijf creëerde zelfs een eigen personage en wil zoveel mogelijk kinderen (en volwassenen) uitdagen om hun fantasie de vrije loop te laten. “Eind november zullen we dan één ultieme droom uitvoeren”, zeggen Lars en Siemon. Astrid Coppens schaart zich ook achter de actie.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills