De Aa.
Volledig scherm
De Aa. © Gemeente Lille

Nieuw actieplan moet de Aa-vallei klimaatrobuuster maken

Lille/Kasterlee/Vorselaar/Herentals/GrobbendonkDe afgelopen periode hebben de gemeenten in de Aa-vallei samen met de provincie, de Boerenbond, de Vlaamse Milieumaatschappij en Natuurpunt een gezamenlijke toekomstvisie voor de waterloop uitgetekend. “Het document geeft weer hoe we de Aa en haar onmiddellijke omgeving graag zien tegen 2040", klinkt het bij gemeente Lille.

 1. Foodtruckbedrijf wil paardenwinkel omtoveren tot feestzaal: “Het werd hier vroeger al ‘de bierhal’ genoemd”
  PREMIUM
  Malle/Zoersel

  Foodtruck­be­drijf wil paardenwin­kel omtoveren tot feestzaal: “Het werd hier vroeger al ‘de bierhal’ genoemd”

  Event- en cateringbedrijf Bevers & Bevers uit Oostmalle wil op een steenworp van z’n eigen terreinen op de Lierselei een feestzaal realiseren. Die zou komen in de vroegere paardenwinkel Hippos, vlak bij de grens met Zoersel. Volgens de plannen moet de locatie vooral dienen voor opleiding van eigen personeel in de keuken, bedrijfsfeesten en bijvoorbeeld trouwfeesten. “Een discotheek hoeft de buurt zeker niet te vrezen”, verzekert zaakvoerder Jurgen Bevers, die de feestzaal tegen de zomer van 2024 hoopt te openen.
 1. Dringende herstelling van wegverzakking in Vrijwilligersstraat
  Beerse

  Dringende herstel­ling van wegverzak­king in Vrijwilli­gers­straat

  In de Vrijwilligersstraat is er ter hoogte van huisnummer 25 een wegverzakking ontstaan, die vooral voor fietsers een gevaarlijk kan zijn. De gemeentelijke wegenploeg laat het wegdek vrijdag 27 januari herstellen. Vermoedelijk zullen de werken slechts een tweetal uurtjes in beslag nemen. Afhankelijk van de situatie vrijdagochtend zal het verkeer moeten omrijden. De bussen van De Lijn zullen echter altijd kunnen passeren.