Staf Janssen en zijn vrouw, de laatste van zeven generaties die de bakkerij uitbaatten.
Volledig scherm
PREMIUM
Staf Janssen en zijn vrouw, de laatste van zeven generaties die de bakkerij uitbaatten. © PN

Na 200 jaar (!) einde verhaal voor één van de oudste bakkerijen van het land: “We hebben wel kinderen, maar hebben ze nooit gepusht om bakker te worden”

LILLEZeven generaties overleefde bakkerij Janssen in Lille in de Antwerpse Kempen. Maar omdat de kinderen van de huidige zaakvoerders Staf Janssen (62) en zijn vrouw Sonja (61) geen interesse in een overname tonen, houdt een van de oudste bakkerijen van het land op te bestaan. En dat na – hou u vast – 200 jaar. Volgens sectorfederatie Bakkers Vlaanderen is het verhaal van bakkerij Janssen geen alleenstaand geval. “Het aantal jongeren dat voor een eigen bakkerij kiest, is zéér beperkt. Nochtans doen onze bakkerijscholen het goed.”

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.