Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Photo News

Lokale politie flitst 33 snelheidsduivels in bebouwde kom

Lille/Kasterlee/Vosselaar/Oud-TurnhoutDe lokale politie heeft zaterdagavond op vier verschillende plaatsen in de politiezone gecontroleerd op overdreven snelheid. Van de 758 gecontroleerde chauffeurs mogen er 33 een boete verwachten. Vooral in Lille wist men zich maar moeilijk aan de snelheidslimiet te houden.

 1. IN BEELD. Hof d’Intere voortaan ook speelparadijs voor kinderen (in de achtertuin)
  Wechelderzande

  IN BEELD. Hof d’Intere voortaan ook speelpara­dijs voor kinderen (in de achtertuin)

  De leerlingen van het vierde leerjaar van GVB ’t Klavernest kregen dinsdag de primeur om de nieuwe speelplek in centrum Wechelderzande officieel in te spelen. De avontuurlijke speelzone aan Hof D’Intere bestaat onder meer uit een grote speelberg met schuifaf, een parcours op palen door een klein deel van de vest en een wilgentunnel. Aan park Goetschalckx in dorp Lille is er sinds eind vorig jaar ook een leuke speelplek.
 2. Brandweerpost Lille operationeel vanaf 8 juni met eerste zes rekruten: “We zoeken in totaal 32 vrijwilligers tegen 2025"
  Lille

  Brandweer­post Lille operatio­neel vanaf 8 juni met eerste zes rekruten: “We zoeken in totaal 32 vrijwilli­gers tegen 2025"

  De Hulpverleningszone Taxandria en de gemeente Lille schrijven een beetje geschiedenis. Met de opening van de tijdelijke kazerne in een deel van de hal van de Technische Dienst aan Achterstenhoek, is de eerste stap gezet naar de echte brandweerkazerne die er hopelijk tegen 2024-2025 moet staan als deel van het Veiligheidscentrum. De eerste zes rekruten zullen vanaf 8 juni al uitrukken vanuit Lille voor kleinere interventies.