Het woonzorgcentrum Lindelo blijft gelukkig grotendeels gespaard
Volledig scherm
Het woonzorgcentrum Lindelo blijft gelukkig grotendeels gespaard © RV

Lindelo en gemeente Lille realiseren samen 30 nieuwe assistentiewoningen en lokaal dienstencentrum

LilleDe gemeente Lille en het woonzorgcentrum Lindelo gaan dertig nieuwe erkende assistentiewoningen en een nieuw lokaal dienstencentrum bouwen. Die komen in de plaats van de bestaande twintig serviceflats. Het gebouw zal volledig gerenoveerd en uitgebreid worden. De bouwwerken starten vermoedelijk in 2022.

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken