Op dit terrein zou de zomerbar kunnen komen.
Volledig scherm
Op dit terrein zou de zomerbar kunnen komen. © Peter Vanderveken

Lille wil zomerbar aan Poeyelheide : “We waren een beetje jaloers op onze buurgemeenten”

Inwoners van Lille kunnen – hopelijk – vanaf deze zomer ook in eigen dorp afzakken naar een zomerbar. De gemeente heeft een concessieovereenkomst uitgeschreven voor een periode van vier jaar op een terrein aan Poeyelheide. “We waren een beetje jaloers op omliggende gemeenten die al een zomerbar hebben”, zegt schepen Luc De Backer (Groen).

0 reacties

 1. Jean-Marie Pfaff (en vele anderen) steunen Glenn Smolderen in strijd tegen botkanker: “Het zijn weer stressvolle dagen want donderdag een scan”
  Lille

  Jean-Ma­rie Pfaff (en vele anderen) steunen Glenn Smolderen in strijd tegen botkanker: “Het zijn weer stressvol­le dagen want donderdag een scan”

  Glenn Smolderen (26) onderging vorige week zijn voorlopig laatste behandeling in de privékliniek in Keulen tegen zijn zeldzame botkanker. Donderdag volgt hopelijk verlossend nieuws na een scan in het UZA. “Het zijn weer bange dagen maar ik wil iédereen bedanken voor de steun. Die houdt me recht. Om dan maar te zwijgen over die veiling die als een trein loopt”, glundert Glenn. Onder meer Jean-Marie Pfaff deed een duit in het zakje. Maar er zijn ook truitjes van Wout Van Aert en Dries Mertens en tal van andere giften die geveild worden.
 2. LEKKER LOKAAL. Richard en z’n Bruur bereidt culinair lekkers op de ofyr
  PREMIUM
  Lille

  LEKKER LOKAAL. Richard en z’n Bruur bereidt culinair lekkers op de ofyr

  Deze week kijken we nog eens verder dan de klassieke restaurants, want ook traiteurs en andere horecazaken kregen het de laatste maanden al zwaar te verduren. Zo had kok Sieben Dierckx zijn zaak Richard en z’n Bruur nog maar net uit de grond gestampt toen corona er een stokje voor stak. Oorspronkelijk wilde hij bij klanten aan huis komen om daar te koken op zijn mobiele ofyr, een soort vuurschaal. Vanwege de coronamaatregelen beperkt hij zich voorlopig tot afhaalgerechten, maar die mogen er volgens ons ook best wezen. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den